A kormány párizsi és római ingatlan megvásárlásával támogatja az ortodox egyházat

2024. október 2. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány támogatni fogja az ortodox egyházat egy franciaországi, illetve egy olaszországi ingatlan megvásárlásában – jelentette ki a kabinet szerdai ülésének elején a miniszterelnök.

Marcel Ciolacu elmondta, miniszterelnökként elkötelezett az állam és a vallási felekezetek közötti partnerség megerősítése mellett, különösen oktatási, egészségügyi és szociális téren, ezért a kormány támogatni fogja két ingatlan megvásárlását az ortodox egyház számára Franciaországban és Olaszországban.

Az Agerpres szerint a kormányfő azt mondta, a párizsi ingatlanban iskola fog működni, hozzájárulva a Franciaországban élő románok szellemi, kulturális és nyelvi identitásának megőrzéséhez.

A római ingatlanban szociális lakásokat alakítanak ki, itt szállásolnák majd el a gyermekeikkel a Bambino Gesú gyermekkórházba kezelésre érkező édesanyákat – magyarázta Marcel Ciolacu.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!