Drónok lelövésére vonatkozó törvényeket sürget az USR elnöke, miután újabb orosz drón sértette meg Románia légterét

2024. szeptember 27. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra sem módosította a román légtérbe behatoló drónokra vonatkozó törvényeket, hogy le lehessen lőni őket, továbbra is sebezhetőek vagyunk – írta pénteken a Facebook-oldalán Elena Lasconi.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke a bejegyzésében arra reagált, hogy péntek hajnalban valószínűsíthetően egy ukrán célpontokra támadó újabb orosz drón lépett be rövid időre Románia légterébe, írja az Agerpres.

„Miközben Románia fölött orosz drónok röpködnek, Nicolae Ciucă és Marcel Ciolacu legfontosabb gondja Iohannis karrierjének megmentése” – tette hozzá Lasconi arra a törvénymódosító tervezetre utalva, amelyik lehetővé tenné az államfő indulását a parlamenti választásokon.

Az USR elnöke emlékeztetett arra, hogy idén tavasszal a hadsereg vezérkari főnöke is törvénymódosítást sürgetett, amire a PSD-PNL parlamenti többség hallgatással válaszolt.

A védelmi minisztérium péntek reggeli tájékoztatása szerint hajnalban négy vadászgép szállt fel a Mihail Kogălniceanu és a Borcea légi támaszpontról megfigyelni a légteret az ukrán határon, ahol az orosz csapatok drónokkal támadták a kikötői infrastruktúrát.

A közlemény szerint nem érkeztek jelentések arról, hogy drónmaradványok zuhantak volna román területre. A hadsereg szakértői péntek reggel elkezdték a térség átfésülését.

Három ember meghalt és 14 másik megsebesült egy orosz támadásban, amelyet hajnalban követtek el az Odessza régióban lévő Izmail városa ellen, amely nagyon közel van Romániához a Duna túloldalán – jelentette az Ukrajinszkaja Pravda, amelyet a news.ro vett át. A bejelentést Oleh Kiper, az odesszai területi közigazgatás vezetője tette közzé a Telegramon:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!