Csúszópénz elfogadásának gyanúja miatt őrizetbe vettek egy orvosnőt Nagyszebenben

2024. szeptember 27. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt őrizetbe vették a nagyszebeni Vasutaskórház és a nagyszebeni megyei sürgősségi kórház egyik orvosát és volt menedzserét, Liliana Coldeát, írja az Agerpres.

Az 52 éves orvosnőt pénteken hallgatja ki az ügyészség.

A Szeben megyei törvényszéki ügyészség szóvivője, Ruginosu Mihaela közölte, hogy a nyomozati anyag szerint Liliana Coldea bel- és szívgyógyász idén nyáron, június és augusztus között 13 alkalommal kapott betegektől, illetve hozzátartozóiktól 100 és 200 lej közötti összegeket és más javakat azért, hogy megkönnyítse számukra az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A nagyszebeni Vasutaskórház vezetősége közleményben határolódott el azoktól a bűncselekményektől, amelyekkel az intézmény orvosát gyanúsítja az ügyészség.

A kórház igazgatótanácsa a közleményben írtak szerint sajnálatát fejezi ki és elhatárolódik azoktól a bűncselekményektől, amelyekkel Liliana Coldea bel- és szívgyógyászt gyanúsítja az ügyészség. „Szeretnénk biztosítani különösen betegeinket, de a közvéleményt is, hogy a kórház teljes személyzetét továbbra is az a cél vezérli, hogy az erkölcs és szakmai etika tiszteletben tartásával magas színvonalú orvosi szolgáltatásokat nyújtson” – olvasható a Vasutaskórház vezetőségének közleményében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!