Több száz rendőr keresi a baltás összecsapás résztvevőit, akik a Pantelimon kórházban is folytatták a konfliktust

2024. szeptember 24. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyszabású házkutatási műveletben vesznek részt a hatóságok kedden országszerte, miután múlt hétvégén két család baltákkal, kardokkal és botokkal esett egymásnak, és a tömegverekedés sérültjei a Szent Pantelimon kórházban folytatták a konfliktust, írja a Digi24.

A házkutatások során a rendőrök kardokat, bunkósbotokat és fejszéket találtak, amelyeket feltehetően a konfliktusban használtak.

Fotók: Octav Ganea / INQUAM Photos Fotók: Octav Ganea / INQUAM Photos
Fotók: Octav Ganea / INQUAM Photos

A gyanúsítottak a szomszédok házaiban rejtőzködtek el a hatóságok elől.

A baltás tömegverekedés résztvevői közül már 8-at megtaláltak, összesen tizenkilenc érintettet keres a rendőrség, akiknek köze volt az incidenshez. Az összecsapás résztvevői közül 12-őt már kihallgattak, közülük 6 ellen elfogatóparancsot adtak ki. További 4 ember kórházakban van orvosi kivizsgálás céljából, rendőri felügyelet mellett. Jelenleg további 3 gyanúsítottat keresnek, akiket az összecsapásban résztvevőként azonosítottak.

A műveletben egy helikopter és drónok is részt vesznek, több mint 200 rendőr és csendőr mellett. Az akcióban koordinátorként részt vesz a fővárosi rendőrség vezetője, Bogdan Berechet is.

A rendőrök 11 házkutatást tartanak Bukarest és Ilfov megyében, és országszerte összesen 40 akciót vezényelnek le, mivel a rendőrségnek olyan információi vannak, hogy a verekedésben többen vettek részt, mint eredetileg gondolták.

Az ügyben közrend megzavarása, valamint testi sértés és más erőszakos cselekmények miatt indult eljárás.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!