Három év letöltendőre ítélték a Suceava megyei kórház onkológiai osztályának vezetőjét

2024. szeptember 23. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

Három év leöltendő börtönbüntetésre ítélték a Suceava megyei kórház onkológiai osztályának volt vezetőjét. A döntés jogerős. A vádlottra, Anca Dumitrovici Ababnehre a Suceavai Kerületi Bíróság eredetileg két év és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, majd fellbezett, de a Suceavai Fellebbviteli Bíróság bírái enyhítés helyett szigorítottak, írja a G4Media.

Anca Dumitrovici Ababneh egyébként beismerő vallomást tett a bíróságon a korrupciós ügyeire vonatkozóan, azt remélve, hogy sokkal enyhébb büntetést kap.

Amint a G4Media írja, a suceavai kórház onkológiai osztályának volt vezetője ellen tavaly novemberben emeltek vádat az ügyészek 280 rendbeli vesztegetés miatt. Azzal gyanúsították, hogy csúszópénzt kapott a betegektől, valamint mézet, túrót, sajtot, sertéshúst, parfümöket és más árucikkeket is elfogadott.

„A vádlott a Suceava Megyei Sürgősségi Kórház Onkológiai Osztályának főorvosi minőségében ismételten, a feladatai ellátásával összefüggésben, nevezetesen az onkológiai kezeléssel és ellátással kapcsolatos, ingyenesen elvégzendő orvosi cselekmények elvégzéséért (…) 12.12.2022-19.01.2023 között különböző pénzösszegeket (összesen 20 660 lej és 750 euró értékben) és egyéb juttatásokat (méz, sajt, kávé, csokoládé, parfümök, alkoholos italok, sertéshús stb.) kapott a betegektől vagy azok hozzátartozóitól” – fogalmazták meg a vádiratban a Suceavai Kerületi Ügyészség ügyészei.

A nyomozók megállapították, hogy a megvádolt szakorvos egyetlen nap alatt 29 alkalommal vett fel kenőpénzt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!