Megjelent Nicolae Ciucă főzőműsorral egybekötött könyve, ami a kormányfő szerint ilyen promó után biztosan bestseller lesz

2024. szeptember 8. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Bemutatta önéletrajzi ihletésű A haza szolgálatában című könyvét a Nemzeti Liberális Párt elnöke, Nicolae Ciucă. Mint előre jeleztük a PNL államfőjelöltje Mircea Dinescu író műsorában beszélt először a könyvéről, addig csak a közvélemény háborgott az azt hirdető több mint 2 millió eurós reklámköltség, illetve a Ciucă köré épített hőskultusz miatt, amiről kiderült, hogy több pontjában sántít.

Ciucă mindent megtett, hogy a beszélgetés szórakoztató legyen, ennek pedig meg is ágyazott, hogy eleve egy főzőműsort imitált, melyben helyet kaptak a katonás sztorik, a nagy bölcseletek, vicceskedések, a házassága, a kenyérszaglászás és a román manele népzenekar is, ami a háttérben játszott.

A nagyszabású bemutatóra a Prima TV egyik televíziós műsorában került sor. A PNL vezetője a műsor során hangsúlyozta, hogy a könyvet szeretettel írta, hiszen egész élete tükröződik a könyv lapjain: „Szeretettel írtam. Az én életem van benne”.

Nicolae Ciucă családjának és bajtársainak ajánlotta a könyvét, és mindenkit arra kért, hogy olvassa el a www.nicolaeciuca.ro oldalon.

„Minden ember élete a maga módján egy történet. [...] Ami a saját történetemet illeti, amit eddig elmeséltem, annak fonala a plenițai falu tűzhelyétől és a Bujor-erdő virágzó forrásaitól az afrikai szavannáig, az afganisztáni hegyekig, az iraki homokdűnékig és a bukaresti Victoriei térig vezetett. Szokatlan történetnek hangzik, de meglátjátok, hogy nem az” – írta egy Facebook-bejegyzésben a PNL vezér.

Ciucă ironikusan azt is megjegyezte a műsorban: „A türelem a mennyország kapujához vezet. Az alázat juttat be oda.” Könyve ugyanis négy hónapos késéssel jelent meg, miután hónapról hónapra tovább és tovább tolta a határidőt.

Az egykori tábornok személyes és szakmai életét elbeszélő könyv bemutatására alig egy héttel azelőtt került sor, hogy a PNL vezetőjét a párt a decemberi elnökválasztáson jelöltként indította. „Ezt a szimbolikus pillanatot Cetate-ban választottam, közel gyermekkorom helyszíneihez, amelyeknek számos oldalt szenteltem. Meleg és nyílt beszélgetés vár Önökre – különösen a könyv első feléről, amelynek lapjain élettapasztalataimról beszélek. Ezek a személyes és szakmai pillanatok és élmények egyaránt formálták a jellememet, meghatározták az elveimet és megtanítottak az igazi küldetésemre: odaadással, becsülettel és hittel szolgálni a hazámat” – írja a PNL vezetője a Facebookon.

Ciucă könyve a koalícióban is sorozatos gúnyolódásokat váltott ki. Marcel Ciolacu egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a PNL-vezér életrajza „bestseller lesz, erről szilárdan meg vagyok győződve, különösen a promóciót figyelembe véve”. A PNL vezetője gyorsan reagált koalíciós kollégája kijelentésére, és rámutatott, hogy Marcel Ciolacunak „lesz egy dedikált példánya”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!