Autóbalesetben meghalt egy magyar konzul az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között

2024. augusztus 29. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a bukaresti magyar nagykövetség egyik konzulja csütörtökön az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között történt közúti baleset következtében, írja a G4Media.

Grezsa Csaba kolozsvári főkonzult telefonon kerestük meg, hogy igazolja, valóban egy konzul vesztette életét. A főkonzul egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni. Azt ajánlotta, hogy addig is a román nyelvű híradásokból tájékozódjunk.

Az Agerpresnek azonban a temesvári rendőrség sajtóosztálya megerősítette, hogy az elhunyt valóban diplomata volt.

A News.ro szerint a balesetben két autó is érintett volt, az egyik Magyarország bukaresti konzulátusához tartozott.

A G4Media arról írt, hogy a magyar konzulátus autója a rendőrségi információk alapján szabályosan közlekedett.

A nyomozáshoz közel álló források szerint a balesetet egy rönkszállító teherautó sofőrje okozta. A teherautónak kilyukadt a kereke, a szalagkorlátnak ütközött, amely átszakadt, így a jármű a szembejövő sávra hajtott, és frontálisan ütközött a diplomáciai rendszámú autóval.

A balesetben meghalt férfi 60 éves volt.

A Digi24 információi szerint az ütközés olyan súlyos volt, hogy a diplomata azonnal életét vesztette. A román hatóságok már felvették a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel.

Belence térségében nagy a forgalom, az ide érkező autókat a 460-as kilométertől elterelik, hogy a mentők beavatkozhassanak. A forgalom várhatóan 16 óra után áll helyre.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!