A temesvári városi kórház hat orvosát és egy ápolónőt bírósági felügyelet alá helyezték

2024. augusztus 29. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Hat sebészt és egy ápolót helyeztek bírósági felügyelet alá egy olyan ügyben, amelyben az ügyészség többrendbeli, folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette miatt nyomoztak, írja a Digi24.

A nyomozók szerint 40 vesztegetési ügyről lehet szó, amelyben az érintett egészségügyi személyzet többször is olyan pénzt fogadott el a betegektől, vagy azok hozzátartozóitól, amit az egészségbiztosítási pénztárnál befizetett kezelési vagy a műtéti költségeken túl fizettek ki főleg a sebészeknek az elmúlt években.

Szerdán a Temes megyei bíróság 6 vádlottal szemben rendelte el a büntetőeljárás megindítását, majd az ügyész által lefolytatott, a bűnügyi nyomozó szervek által támogatott meghallgatásokat követően 7 vádlottal szemben rendelték el a bírósági ellenőrzési intézkedést.

Az ügyészség kilenc házkutatást tartott Temesváron, a Városi Kórházban és az egészségügyi intézmény egészségügyi személyzetének otthonában. A Városi Kórház sebészeti osztályának egyik orvosát egy razziát követően vették őrizetbe.

Nála 1000 euró és 1200 lej összegeket találtak, amelyeket nem tudott igazolni. A razziára azután került sor, hogy az orvos egy nőgyógyászati onkológiára szakosodott páciensnél elvégezte a PAP-kenetet. A nyomozók szerint az ügyészeknek azt mondta, hogy a pénzt azért kapta a pácienstől, hogy gyógyszereket és különböző orvosi termékeket vásároljon neki egy jövőbeli műtéthez.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!