Kiengedték az előzetes letartóztatásból a Pantelimon kórház gyilkossággal gyanúsított orvosait, egyikük már munkába állt

2024. augusztus 21. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Szent Pantelimon kórház intenzív terápiás osztályának két orvosnője közül az egyik, akit egy beteg meggyilkolásával és a bűncselekmény előre kitervelésével vádolnak, 45 napos pihenőszabadságra ment, írja a Digi24.

A másik orvos nem kért szabadságot, így visszatérhet a munkába.

Elméletileg szabadsága után, a másik orvos is visszatérhet a kórház intenzív osztályára.

A két orvos munkaszerződését az előzetes letartóztatás idejére felfüggesztették, de ez szabadulásuk után már nem érvényes.

A két orvost azután engedték szabadon, hogy a bukaresti fellebbviteli bíróság kedden helyt adott az előzetes letartóztatásuk elleni fellebbezésüknek. A döntés jogerős.

Az ügyészség azt állítja, hogy a két orvos márciusban és áprilisban csökkentette a vérnyomás fenntartását segítő noradrenalin adagját egy intenzív osztályon fekvő betegnek, ami miatt szív- és légzésleállásba került.

Az ügyészség szerint az orvosok az intenzív ellátásra szoruló, de a vádlottak által nem életben tarthatónak ítélt betegek halálának előidézése céljából olyan tervet dolgoztak ki és hajtottak végre, amely a noradrenalin adagjának hirtelen csökkentéséből állt, aminek következtében a vérnyomás leesett, majd szív- és légzésleállás következett be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!