Átvizsgálják az informatikai eszközeit a Pantelimon-ügy egyik gyanúsítottjának

2024. augusztus 19. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti törvényszéki ügyészségre kísérték hétfőn a Szent Pantelimon kórháznál történt gyanús halálesetek ügyében előzetes letartóztatásba helyezett egyik orvosnőt, hogy jelen legyen informatikai eszközeinek átvizsgálásán, írja az Agerpres.

A kórház intenzív osztályán dolgozó Maria Miron és kolléganője, Mirela Păiuş augusztus 8-ától van vizsgálati fogságban, azzal gyanúsítják őket, hogy a vérnyomás szinten tartására használt noradrenalin dózisának szándékos csökkentésével előidézték egy súlyos állapotban levő beteg halálát.

A Maria Miron lakásán végzett házkutatáskor az ügyészek megtalálták egy noradrenalin hatóanyagú készítmény betegtájékoztatóját, valamint két kézírásos feljegyzést az április elején az intenzív osztályon elhunyt személyek nagy részének nevével, illetve az ebben a periódusban az intenzív osztályra beosztott egészségügyi asszisztensek nevével.

Emellett volt egy megjegyzés is: „takarítás a telefonban”. Az ügyészek arra a következtetésre jutottak, hogy Maria Miron törölni akarta a telefonjából azokat az adatokat, amelyek bizonyítékként szolgálhatnak a nyomozás során.

Az ügyben a kórház ápolási igazgatója, Camelia Stămătoiu feljelentése nyomán indult el a kivizsgálás.

Stămătoiu arról számolt be az ügyészeknek, hogy április 10-én felhívta az egyik asszisztensnő, és elmondta, hogy április 4-étől, csütörtöktől április 6-áig, szombatig mintegy 20 páciens halt meg az intenzív osztályon, miután a két ügyeletes orvos, Maria Miron és Mirela Păiuş csökkentette a noradrenalin-dózikusat vagy fiziológiás oldattal helyettesítette azt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!