A csíkszeredai csendőrkiképző központ 30 éves ügye kapcsán listázzák az RMDSZ-es politikusokat, gyáváknak nevezve őket

2024. augusztus 16. – 17:17

A csíkszeredai csendőrkiképző központ 30 éves ügye kapcsán listázzák az RMDSZ-es politikusokat, gyáváknak nevezve őket
Csíkszeredai látkép a kegytemplommal– Fotó: szereda.ro

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzet cikke egy csíkszeredai csendőrkiképző központ 30 éves ügyét használja fel arra, hogy a román állam székely közösség elleni állítólagos támadását és az RMDSZ vezetőinek „árulását” tematizálja, ám valójában inkább egy politikai manipulációs manővert hajt végre, amely féligazságokkal és szélsőséges retorikával próbálja aláásni a párt hitelességét. Az RMDSZ most szembesül azzal, hogy a korábban választott szélsőséges narratíva hosszú távon nem tartható fenn következmények nélkül, és saját radikalizálódott bázisa is könnyen ellene fordulhat.

A Magyar Nemzetben már-már a székelység teljes pusztulásának víziójával állt elő a „Brutális román provokáció készülődik Csíksomlyón…” című véleménycikk szerzője, aki nem más, mint Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője. Szerinte a román állam egy hosszú évtizedek óta tartó terv részeként próbálja meg aláásni a székely és magyar közösségek érdekeit Csíkszeredában speciel, és egész Székelyföldön általában. A szerző azt állítja, a román állam a csíksomlyói kegytemplom és a Somlyó-nyereg szakrális helyének közvetlen szomszédságában kívánja felépíteni az ország egyik legnagyobb csendőrségi kiképzőbázisát, amely magában foglalna lőteret, gyakorlótereket és laktanyaépületeket. A cikk szerint a román hatóságok ezt a területet jogtalanul vették el a jogos tulajdonosoktól, megfosztva őket a reprivatizációs joguktól, és a magyar közösség évtizedekig tartó pereskedésének eredményeként végül a román bíróságok a belügyminisztérium javára döntöttek.

A szerző élesen bírálja Korodi Attila csíkszeredai polgármestert és az RMDSZ-t, akik szerinte nem képviselik megfelelően a magyar közösség érdekeit, és inkább a román állammal való kiegyezést választják, mintsem hogy határozottan fellépjenek a magyarok jogainak védelmében. Név szerint sorra veszi Kelemen Hunort, Csoma Botondot, Winkler Gyulát és Csíkszereda polgármesterét, Korodi Attilát, és leírja, az RMDSZ gyávasága és passzivitása a székelyek és a magyarok fokozódó elnyomásához vezethet, és ha ez így folytatódik, akkor a román állam kiteljesíti az erdélyi magyarság asszimilációját és megfélemlítését. A szerző arra szólítja fel a magyar közösséget, hogy álljanak ellen a román állam nyomásának, és harcoljanak jogaikért, akár radikálisabb eszközökkel is.

A szélsőjobbos kirohanások nemcsak hogy érzelmileg teljesen a román állam ellen hangolják az olvasót, hanem a féligazságok és csúsztatások segítségével olyan veszélyes szürkezónába vezetik, ahol már nehéz megkülönböztetni a valóságot a torzított tényektől. A szerző szándékosan felnagyít bizonyos eseményeket és összefüggéseket, miközben elhallgat másokat, így az olvasó könnyen azt hiheti, hogy a magyar közösség minden esetben áldozat, és a román állam egy összeesküvés részeként igyekszik elnyomni a magyarokat. Ezzel a manipulációs technikával nemcsak hogy eltorzítja a valóságot, hanem felerősíti a feszültségeket is, aminek hosszú távú veszélyes következményeit a magyar-román viszonyban nem egyszer tapasztaltuk. Az ilyen jellegű szélsőjobbos propaganda nem a megoldások felé tereli az olvasókat, hanem mélyíti az árkokat, a megosztottságot és az ellenségeskedést.

Mi a valóság a csíkszeredai terület esetében?

A Csíkszeredában található öthektáros terület története több mint három évtizedet ölel fel, és számos jogi és politikai csatározás tárgyát képezte. Az alábbiakban részletesen bemutatom az eseményeket, amelyek végül ahhoz vezettek, hogy a terület valóban a csendőrség tulajdonába kerüljön. A székelyföldi sajtó végig követte a történetet, egy kis utánaolvasással könnyen össze lehetett rakni az események kronológiáját. Korodi Attila polgármesterrel is beszéltem, aki szintén helyrerakott bizonyos információkat a történetben, elmondta hol tart most az ügy, és vázolta a megoldási lehetőségeket.

Az érintett öthektáros terület Csíkszeredában található, a Hunyadi János utcában, közel a rádióleadó toronyhoz és a Kalász lakótelepi temető szomszédságában. Aki ismeri a várost, tudja, hogy az egyébként tekintélyes méretű ingatlan jóval közelebb van a városközponthoz, mint a csíksomlyói útvonalhoz: mintegy 3-4 kilométerre helyezkedik el a kegytemplomtól és a Somlyó-nyeregtől, és nincs is közvetlenül a zarándokútvonal mentén, így a zarándokok nem haladnak el mellette a templom felé vezető útjuk során. Ha meg is épülne a tervezett kiképzőközpont sem vizuálisan, sem fizikailag nem befolyásolná közvetlenül a zarándoklat élményét vagy a szakrális helyek környezetét.

A telek egyébként valóban a csíksomlyói római katolikus plébánia tulajdonát képezte az államosítás előtt, és az már 1991-ben benyújtotta visszaigénylési kérelmét több, korábban a tulajdonában lévő területre, amelyek közül az egyik éppen ez az öthektáros parcella volt.

A területet 1996-ig az akkor állami tulajdonban lévő Agroprodcom Rt. kezelte, azonban 1996 augusztusában a Nicolae Văcăroiu vezette kormány egy 684-es számú kormányhatározattal állami köztulajdonná nyilvánította a területet, és azt térítésmentesen a Belügyminisztérium, azon belül pedig a csendőrség ügykezelésébe adta.

A jogi és politikai küzdelmekbe Csíkszereda városvezetése 2008-ban kapcsolódott be, amikor azt kérte, hogy a területet vegyék ki az állami köztulajdonból, és adják vissza a város vagy a plébánia tulajdonába. Azonban ezt a kérést elutasították, és a terület továbbra is a csendőrségnél maradt.

2010-ben Korodi Attila, aki akkor parlamenti képviselő volt, a parlamentben felhívta a figyelmet arra, hogy a csendőrség nyomást gyakorol az illetékes intézményekre annak érdekében, hogy az öthektáros területet megszerezzék, és csendőrlaktanyát építsenek ott. Ez a kérdés ekkor már több mint egy évtizede vitatott volt.

Csíkszereda 2012-ben egy általános városrendezési tervet fogadott el, amely a szóban forgó területet zöldövezetként jelölte meg, ezzel szerették volna elejét venni annak, hogy a csendőrség elkezdje a beépítést. Ezzel szemben a csendőrség érvelése az volt, hogy a terület speciális besorolású, az ország védelmi szükségleteit szolgálja, így nem vonatkozhat rá a zöldövezeti besorolás. A belügyminisztérium pert indított a rendezési terv érvénytelenítése érdekében, amely végül jogerősen sikerrel zárult, és a rendezési tervet 2017-ben érvénytelenítették.

2018-ban Csíkszereda új általános rendezési tervet fogadott el, amely már tartalmazta a terület speciális övezeti besorolását. Ez lehetővé tette, hogy a csendőrség építkezési korlátozások nélkül megvalósíthassa terveit a területen. Korodi Attila polgármester magyarázata szerint a speciális övezetté nyilvánítással a város tulajdonképpen elveszített minden jogi eszközt arra vonatkozóan, hogy befolyásolhassa, mi épül meg a telken.

A jogi küzdelmek azonban nem álltak meg itt, 2022 nyarán egy magánszemély, majd nem sokkal később a csíksomlyói római katolikus plébánia pert indított a 684-es számú kormányhatározat érvénytelenítése érdekében. Ezeket a kereseteket a Marosvásárhelyi Ítélőtábla egyesítette, és 2023 márciusában hirdetett ítéletet, amelyben elutasította mindkét keresetet. A felperesek megfellebbezték ezt, és a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszékhez fordultak, de 2024 tavaszán az is helybenhagyta az ítéletet. Ezzel a döntés jogerős, elméletileg már semmi sem akadályozhatja meg azt a beruházást, amelyet a csendőrség tervez a területre.

Korodi Attila: Ez nem egy friss téma, a végleges bírósági döntés is hónapokkal ezelőtt jött ki

Amint a kronológiából kiderül, a városnak nagy mozgástere nem volt a történetben, mert sem tulajdonosként, sem visszaigénylőként nem szállhatott be a jogi vitába. Azokat a kiskapukat, amiket talált, megpróbálta érvényesíteni. Az áprilisban megszületett jogerős döntés és a Magyar Nemzet felháborodott cikke között azonban eltelt néhány hónap, és a városvezetés ezalatt tenni próbált a pozitív eredményért. A polgármester szerint a megyei csendőrség szintjén nem éltek vissza eddig sem a helyzettel, és úgy véli, megvan arra a hajlandóság, hogy tárgyalások útján rendezzék a kérdést.

Korodi elmondta, többször ültek le a tárgyalóasztalhoz, és a témáról a korábbi liberális belügyminiszterrel, Lucian Bodeval is egyeztettek. A személyes találkozón felvetették annak a lehetőségét, hogy a vitás területet elcseréljék egy másik csíkszeredai beltelekkel. Eddig nem állt ilyen a városháza rendelkezésére, de épp a közelmúltban sikerült egy olyan területet telekkönyveznie a városnak, ami megfelelne a követelményeknek.

Korodi Attila látta a megyei csendőrség terveit is a kiképzőközpontról, ami korántsem egy gigantikus komplexum. A tervek szerint egy tornaterem, egy földalatti, zárt lőtér, illetve garázs, parkolók létesülnének a területen.

A polgármester szerint a csendőrségi kiképzőkomplexumnak elsősorban nem a zarándokútvonalhoz van köze, hanem a városközponthoz való közelsége zavaró, és a városrendezési logika értelmében azon a telken sokkal inkább iskolákat tudna elképzelni, mert hiány is van belőlük a városban. A helyi közösség szempontjából ezért tartaná észszerűnek egy csere lebonyolítását a megyei csendőrséggel, amire valójában csak most nyílt lehetőség, hogy van már mit felajánlania.

Korodi nyilatkozatát és a véleménycikk állításait összehasonlítva gyorsan kiderül, hogy a valós helyzet és a cikkíró által festett kép eléggé eltér egymástól. A szélsőjobbos uszítás félelemkeltő freskója után Korodi nyilatkozata megnyugtató, mert kiderül, a valóság sokkal árnyaltabb és kevésbé drámai. A gigantikus méretű, szimbolikus jelentőségű csendőrségi bázis képe, amit a székely közösség szakrális helyén építenének fel, gyorsan lecserélhető egy normál méretű és elsősorban helyi jelentőségű létesítményére.

Továbbá, a polgármester által említett tárgyalások és a területcserére való nyitottság teljesen más fényben tünteti fel a helyzetet, mint ahogy azt a cikk sugallja. Korodi pragmatikus megközelítése, ami a helyi közösség érdekeit helyezi előtérbe, és a tárgyalások útján való megoldáskeresést hangsúlyozza, szöges ellentétben áll a feszültségkeltő retorikával. A valóságban nem összeesküvés zajlik, hanem párbeszéd és a kompromisszumkeresés, és köze nincs ahhoz az eltorzított, dramatizált narratívához, ami a tények figyelmen kívül hagyása és a helyi közösség érdekeinek ismerete nélkül íródott.

Kelemen Hunor a Facebookot választotta, hogy tisztázza a helyzetet

Szerdán jelent meg a Magyar Nemzetben a szóbanforgó cikk, amiben a Pesti Srácok főszerkesztője gyakorlatilag felmossa a földet az RMDSz-es vezetőkkel, és másnap, mindenféle kontextus nélkül, hisz a romániai magyar sajtóban egyáltalán nem volt téma az elmúlt hetekben a csendőrségi központ, kiposztolta a Facebook-oldalára, hogy az RMDSZ ellenzi a kiképzőtér létesítését Csíkszeredában.

„Nincs keresnivalója a csendőrség kiképzőtelepének Csíkszereda központjában! A kiképzőközpont terve 1996-ban jelent meg először, és a város lakossága és az RMDSZ már akkor tiltakozott ellene. Ma is elhibázottnak és tévesnek tartjuk azt, hogy a csendőrség Csíkszeredában országos kiképzőközpontot akar építeni a városközponthoz és a temetőhöz közel” – írja bejegyzésében az RMDSZ elnöke.

Így folytatja: „ Az RMDSZ meggyőződése, hogy egy ilyen beruházást nem lenne szabad még csak megtervezni sem a Csíkszeredában élő emberek megkérdezése nélkül. Egyrészt Székelyföldnek más beruházásokra van szüksége, másrészt ezzel a román állam azt üzeni a székely embereknek, hogy nem bízik bennük. Ez rossz üzenet volt korábban is, rossz üzenet ma is!”

Az RMDSZ elnökének Facebook-bejegyzése zavart és értetlenséget keltett a követőkben, sokan nem értették, miért hozta fel a csendőrségi kiképző központ ügyét, amikor erről az elmúlt hetekben nem volt szó a nyilvánosságban. Kelemen ahelyett, hogy tisztázta volna a helyzetet és csillapította volna a feszültségeket, inkább maga is hozzájárult a románellenes hangulat fokozásához, anélkül, hogy egyértelműen elmagyarázta volna, miért éppen most került elő ez a téma. A kontextus hiánya miatt a bizonytalan követők azt hitték, máris kezdődik az építkezés Csíkszeredában. A tájékozódni óhajtók pedig első keresésre könnyen rábukkanhattak az előző nap megjelent, erősen irányított cikkre, ami pontosan azt magyarázta el nekik, hogy mennyire inkompetens volt az ügyben az RMDSZ.

Az RMDSZ-es fekete lista tanulsága: a szélsőséges narratívák mindig visszaütnek

Az RMDSZ politikusai nem képviselik megfelelően a magyar közösség érdekeit, vezetői gyávák, engedékenyek, sőt, néha árulók, a román állam titkos terveinek végrehajtásában is cinkosságot vállalhatnak, miközben saját közösségüket cserben hagyják, derül ki a szövegből, ami személyre lebontva is közli, hogy kivel mi a baj.

Korodi Attila:

  • Csíkszereda polgármestere, nem áll ki a magyar közösség érdekéért, és túlzottan engedékeny a román állammal szemben;
  • december 1-jén, Románia nemzeti ünnepén, román nemzeti színekkel világíttatta ki a művelődési házat Csíkszeredában;
  • inkább a román állammal való kiegyezést választja, mintsem hogy határozottan fellépjen a magyarok jogainak védelmében.

Winkler Gyula:

  • Az RMDSZ európai parlamenti képviselője, szövetségesként szerepelt a Soros-féle Open Society listáján;
  • Brüsszelben a néppárti-liberális vonalat erősíti.

Csoma Botond:

  • Az RMDSZ szóvivője és Kolozs megyei elnöke a CEU-n tanult, és mellette a magyar kormány ellen petíciózott;
  • a román titkosszolgálatok felügyeletével kapcsolatos parlamenti bizottság tagja;
  • vállaltan szabadelvű és sorosista nézeteket vall.

Kelemen Hunor:

  • Bár nemzetibb karakter, mint elődje (!), 2012-ben a román állam katonai ezredesi ranggal kívánta kitüntetni, amit végül visszautasított.
  • Tőle sem lehet bátorságot és határozott fellépést várni.

A magyar kormány hivatalos szócsövének számító Magyar Nemzet hasábjain véleményt osztogató szélsőjobbos publicista épp a legnormálisabb megnyilvánulásokat listázza, miközben dezinformációs manővert hajt végre, amiben a tényeket keveri a féligazságokkal és szándékos hangulatkeltéssel. Ha hozzátesszük, hogy a propagandalapot a Karmelitában szerkesztik, akkor nehéz elhinni, hogy véletlenül nyitottak tüzet az RMDSZ-re. A kritikának álcázott támadás mögött politikai szándék húzódik, ami teljesen független attól, hogy a csendőrségi kiképzőközpont ügye – egy több mint 30 éves történet, amelyet a jelenlegi polgármester épp most igyekszik megoldani – hol tart.

Az RMDSZ számára, gondolom, a tanulság egyértelmű: nem lehet szélsőjobbos szlogenekkel és kettős beszéddel kampányolni választások előtt, és utána visszaidomulni elfogadóbbá, európaibbá, mert a politikai partnerek megszorongatják. Az ultranacionalista vonatra felültetett erdélyi magyaroknak pedig nem kell nagyon sokszor azt mondani, hogy az RMDSZ nem elég nemzeti.

Amikor az EP-választások során az RMDSZ beleállt a fideszes narratívába, amikor Románia helyzetét állandó válságként festette le, az EU-t egy folyamatos apokalipszis helyszíneként ábrázolta, ahol változás kell, amit a szuverenista oldal fog elhozni, kijelölte saját kényszerpályáját. Ez a retorika nemcsak felesleges pánikot keltett, hanem megerősítette a szavazókat és a politikai partnereket abban, hogy az RMDSZ erősen jobbra tart, mert az a helyes oldal.

Az RMDSZ most ugyanennek a szélsőségességnek a jegyében kap támadást, és ez világosan jelzi, hogy hosszú távon nem lehet eredményes stratégiát építeni olyan retorikára, ami az uszításra alapoz. Hiteles, nyugodt és a valós problémákra koncentráló politikai megközelítés helyett az RMDSZ most szembesül azzal, hogy a korábban választott szélsőséges retorika és kettős beszéd hosszú távon csak elbizonytalanítja támogatóit, és megágyaz azoknak a támadásoknak, amelyek éppen a saját radikalizálódott bázisukból érkeznek majd, ha a Budapestről irányított sajtót módszeresen elkezdik ellene hangolni.

Egy kis kronológia a csíkszeredai csendőrségi kiképzőközpont történetéhez

  • 1991: A csíksomlyói római katolikus plébánia benyújtja a visszaigénylését a Csíkszeredában található területekre, amelyek korábban a tulajdonukban voltak.
  • 1996 augusztus: A Nicolae Văcăroiu vezette kormány 684-es számú kormányhatározata alapján a szóban forgó 5 hektáros területet állami köztulajdonná nyilvánítják, és a Belügyminisztérium ügykezelésébe adják.
  • 2008: Csíkszereda városvezetése kéri, hogy a területet vegyék ki az állami köztulajdonból, azonban ezt az igényt elutasítják.
  • 2010. május 4.: Korodi Attila parlamenti képviselő a parlamentben beszámol arról, hogy a csendőrség nyomást gyakorol az intézményekre, hogy a területet ne a csíksomlyói plébánia, hanem a csendőrség kapja meg. A csendőrség csendőrlaktanya építését tervezi a területen.
  • 2012: Csíkszereda általános rendezési terve elkészül, amelyben a területet zöldövezetként jelölik meg, megtiltva a beépítést. A Belügyminisztérium pert indít a rendezési terv érvénytelenítésére.
  • 2014: A Pénzügyminisztérium 668-as számú rendelete speciális besorolást ad a területnek az ország védelmi szükségletei miatt.
  • 2017: A rendezési tervet jogerős bírósági döntéssel érvénytelenítik.
  • 2018: A város új általános rendezési tervet fogad el, amely már tartalmazza a speciális övezeti besorolást, lehetővé téve a csendőrség számára az építkezést.
  • 2022 nyara: Egy magánszemély pert indít a Marosvásárhelyi Ítélőtáblán a 684-es számú kormányhatározat érvénytelenítése érdekében. Hamarosan a csíksomlyói római katolikus plébánia is hasonló keresetet nyújt be.
  • 2023 március: A Marosvásárhelyi Ítélőtábla elutasítja mindkét keresetet.
  • 2023 április: A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék tárgyalja a fellebbezéseket.
  • 2024 tavasza: A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék jogerős ítéletet hoz, elutasítva a fellebbezéseket, így már nincs jogi akadálya a csendőrségi kiképzőközpont építésének.
  • 2024 nyara: Korodi Attila elkezdi a tárgyalásokat a megyei csendőrséggel egy területcserét javasolva.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!