Ismét lehetőség nyílik Csíkszeredában a kóbor kutyák befogására és rendezésére

2024. augusztus 10. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Öt éve nincs szerződése a városnak a kóbor kutyák befogására és rendezésére, most azonban változtattak ezen, és a csíkszeredai önkormányzat mintegy harminc kutya befogadására alkalmas menhelyet alakított ki a Pro Animalia Alapítvány által működtetett taplocai kutyamenhely közvetlen közelében, közölte a Székelyhonnal Dósa Szilárd városmenedzser.

Csíkszereda városmenedzsere szerint a menhely működtetését, a kóbor kutyák befogásának, kezelésének szolgáltatását a város kiszervezi civil szervezeteknek vagy cégeknek. A városháza a Pro Animalia Alapítvánnyal fog együttműködni.

Ehhez készült el most az ebrendészet működési szabályzata, és a versenytárgyaláshoz az elvárásokat tartalmazó feladatfüzet. Az ezeket összefoglaló határozat-tervezetről pénteki soron kívüli ülésén döntött a helyi önkormányzati képviselő-testület.

A helyszínen egy többfunkciós konténert helyeztek ki, amelyben többek között ivartalanítási műtéteket is tudnak végezni.

A városmenedzser szerint cél az, hogy ne elaltassák a kutyákat, hanem örökbe adják őket.

Csíkszeredának 2019 óta nincs szerződése a kóbor kutyák befogására és rendezésére, miközben a 2001/155-ös számú sürgősségi kormányrendelet kötelezi az önkormányzatokat, hogy oldják meg a gazdátlan ebek ügyét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!