Szerda estétől megszűnik a forgalomkorlátozás az Olt völgyében

2024. augusztus 7. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este 20 órakor, két nappal az eredeti határidő előtt megnyitják a forgalom előtt az Olt-völgyén vezető 7-es országutat, Románia egyik legforgalmasabb útszakaszát – jelentette be Sorin Grindeanu szállítási miniszter szerdán.

Bejelentésekor a tárcavezető megköszönte a romániai lakosok megértését, valamint az Olt-völgyén az elmúlt hónapban kemény ütemben dolgozó csapatok munkáját.

Az Olt-völgyén vezető 7-es országutat július 8-án zárták le a Szeben megyei Bojca és Lazaret települések között, mert a magyar határtól Bukarestig vezető A1-es autópálya még hiányzó, Nagyszeben és Piteşti közötti részének megépítéséhez – előkészületként – erdőirtásra volt szükség az országút közelében. Az utóbbi hónapban csak éjszaka lehetett áthaladni az Olt völgyében.

2020-ban kezdték építeni az első, Erdélyt Olténiával összekötő, a Kárpátokat átszelő 123 kilométeres autópályát Pitesti és Nagyszeben között. Eddig 13 kilométernyi részt adtak át a forgalomnak Szeben megyében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!