Önként távozik az egyetemről a SNSPA második szexuális zaklatással vádolt tanára

2024. augusztus 1. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Megszakítja a munkakapcsolatát a bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Egyetemmel (SNSPA) Marius Pieleanu szociológus, akit több tanítványa szexuális zaklatással vádol, miután a Snoop.ro tényfeltáró portál hétfőn a kollégája, Alfred Bulai súlyos visszaéléseiről közölt cikket.

Pieleanut többek között Ana Birchall volt igazságügyi miniszter is vádolta, csütörtökön pedig Alice Iancu egyetemi tanár osztotta meg saját tapasztalatát a Rise Project oldalán. Mint felidézte, egyetemistaként a másoktól hallott történetek és saját élményei alapján is úgy érezte, hogy három tanára is „deviánsan” viselkedik, Alfred Bulai, a szexuális zakaltásért korábban már elítélt Ștefan Stănciugelu és Marius Pieleanu, akikről most bejelentést is tett e-mailben az ügyészségnek. Mint írta, a leginkább Marius Pieleanutól tartott, aki nagyon nyugodt és számító jellem volt.

A Rise Project megkeresésére Marius Pieleanu azt mondta, lincselés indult ellene a sajtóban és megszakítja a kapcsolatot a SNSPA-val. A Hotnewsnak már azt mondta, hogy felfüggeszti a munkakapcsolatát a helyzet tisztázásáig. Hozzátette, hogy személyesen kérte az egyetem etikai bizottságát, hogy foglaljon állást az ügyében, de azt a választ kapta, hogy nem érkezett feljelentés ellene. Azt is kilátásba helyezte, hogy ha folytatódnak az ellene irányuló nyilvános vádaskodások, akkor pert indít rágalmazásért.

Az 59 éves Marius Pieleanu a SNSPA Politikatudományi Karának dékánhelyettese és az Avangarde közvéleménykutató tulajdonosa.

A fővárosi rendőrség hétfőn indított vizsgálatot a tanítványai szexuális zaklatásával vádolt Alfred Bulai professzor ügyében. Az elmúlt 24 órában több tucat online bejelentés érkezett a bukaresti első kerületi ügyészséghez, miután az ügyészek felhívást intéztek a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) Alfred Bulai professzor által zaklatott diákjaihoz, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozó hatósággal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!