Gyűlnek a bejelentések Alfred Bulai professzor szexuális zaklatási ügyében

2024. augusztus 1. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában több tucat online bejelentés érkezett a bukaresti első kerületi ügyészséghez, miután az ügyészek felhívást intéztek a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) Alfred Bulai professzor által zaklatott diákjaihoz, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozó hatósággal, írja az Agerpres.

Ügyészségi források szerint az utóbbi 24 órában megnőtt a bejelentések száma, miután szerdán 10 email érkezett a megadott címre.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a SNSPA diáklányai küldték-e a bejelentéseket, vagy pedig olyan tanúk, akiknek információik vannak az Alfred Bulai által elkövetett visszaélésekről.

A bukaresti első kerületi ügyészség kedden tett közzé felhívást a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) azon diákjaihoz címezve, akiket Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatott, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozókkal.

Az ügyészség azt írta, tekintettel a nyilvánosságban megjelent információkra, miszerint Alfred Bulai szociológus, professzor és politikai elemző állítólag szexuális jellegű 'szívességeket' követelt az SNSPA egyes diáklányaitól, arra biztatnak minden olyan személyt, aki erre vonatkozó adatokkal rendelkezik, hogy írjon az igazságügyi hatóságoknak a [email protected] címre.

Az ügyészség biztosítja az érintetteket, hogy védelmet fog nyújtani számukra, és titokban tartja személyazonosságukat és magánéletüket.

A fővárosi rendőrség hétfőn indított vizsgálatot a tanítványai szexuális zaklatásával vádolt Alfred Bulai professzor ügyében. A Snoop.ro tényfeltáró portálon hétfőn közölt cikk szerint Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatta több tanítványát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!