Kigyulladt a szatmári Pannónia szálló tetőszerkezete

2024. július 31. – 16:55

Kigyulladt a szatmári Pannónia szálló tetőszerkezete
A Pannónia szálló még a felújítási munkálatok kezdete előtt – Fotó: Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán hajnalban kigyulladt a szatmárnémeti Pannónia szálló tetőszerkezete, írta a City Rádió szerda reggeli Városinfó című műsorában elhangzottak alapján a Szatmári Friss Újság.

A tűzben a szecessziós műemléképület tetőszerkezetének néhány gerendája égett el, a tűzoltóknak sikerült gyorsan eloltaniuk a lángokat. A keletkezett kár becsült értéke 2 ezer lej körüli, személyi sérülés nem történt.

A City Rádiónak Szatmárnémeti polgármestere elmondta, valószínűleg egy cigarettacsikk okozhatta a tüzet, amelyet a felújítás alatt álló épületbe belopózó ismeretlenek dobhattak el. A helyszínen kezdetleges oltási kísérlet nyomait is megtalálták, a szakemberek még keresik a tűz okát.

„A Pannóniában térfigyelő nincs, de a környéken nagyon sok van, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy meglesznek az elkövetők és meglesznek az eset következményei is, jelentette ki a polgármester. Tudtommal éjjeliőr sincs, tette hozzá, úgyhogy el fogok beszélgetni a kivitelezővel, hogy ezentúl jobban vigyázzon az épületre” – idézte Kereskényi Gábort a Szatmári Friss Újság.

A Pannónia szálló felújítása 2023 őszén kezdődött el. Mint akkor közölték, az évek óta üresen álló műemléképületben ismét szálloda nyílik, az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo márkája alatt, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A beruházás értéke 30 millió euró. A szatmárnémeti épület 2020-ban a Dacia SRL vállalaton keresztül került a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány közvetett tulajdonába.

Kereskényi Gábor polgármester májusban Lázár János magyarországi építési és közlekedési miniszter társaságában jelentette be, hogy 2025 szeptemberére készülhet el a szatmárnémeti Pannónia szálló felújítása.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!