Amputálni kellett a lábát a Pantelimon park parkolójában történt baleset 7 éves áldozatának

2024. július 30. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Amputálni kellett a fővárosi Pantelimon park parkolójában történt baleset 7 éves áldozatának a lábát hétfőn – írja a kórház tájékoztatása alapján a News.ro.

„Sajnos a replantációs műtét után néhány órával az este komplikációk léptek fel (…), ezért az érintett alsó végtag sürgős eltávolítása mellett döntöttek” – közölte kedden a bukaresti Grigore Alexandrescu Kórház képviselője, Raluca Alexandru orvos.

Elmondása szerint a lány állapota jelenleg stabil, és valamelyest javult a hétfőihez képest, de még mindig lélegeztetőgépre van kötve.

A bukaresti Pantelimon park parkolójában történt vasárnap eseti balesetben egy jogosítvány nélkül vezető 17 éves fiatalember halálra gázolt egy 9 éves gyermeket, míg a 7 éves társát súlyosan megsebesítette. A sérültet kilenc órán át műtötték a Grigore Alexandrescu Kórházban, ahol gyakorlatilag visszavarrták a baleset következtében elvesztette lábát. Kezdetben úgy tűnt, hogy jól sikerült a műtét.

A 17 éves fiú ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, baleset helyszínének elhagyása és jogosítvány nélküli vezetés bűncselekményeinek gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!