Tizenhét éves, jogosítvány nélkül vezető sofőr gázolt halálra egy gyermeket Bukarestben

2024. július 29. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhét éves fiatalember gázolt halálra egy kilencéves gyermeket vasárnap este Bukarestben, majd elhajtott a helyszínről. A rendőrség megtalálta és előállította a tettest, akiről kiderült, hogy nincs jogosítványa, írja az Agerpres.

A szerencsétlenség vasárnap este történt. A rendőrséget 19:30 körül értesítették, hogy a fővárosi Pantelimon park parkolójában egy autó elütött két gyermeket, majd a sofőr elhagyta a helyszínt. Az egyik áldozat, egy 9 éves gyermek a helyszínen életét vesztette, 7 éves társát kórházba szállították.

A sérültet kilenc órán át műtötték a Grigore Alexandrescu Kórházban, a baleset következtében ugyanis szinte elvesztette a bal lábát, amelyet gyakorlatilag vissza kellett varrniuk az orvosoknak. A páciens állapota viszonylag stabil a News.ro információi szerint.

A rendőrség elfogta és 24 órára őrizetbe vette a tettest, akiről kiderült, hogy 17 éves és semmiféle jármű vezetéséhez nincs jogosítványa. Az alkohol- és drogszonda egyaránt negatív eredményt mutatott, de az igazságügyi orvostani intézetben laboratóriumi körülmények között is biológiai mintát vettek tőle.

Gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, baleset helyszínének elhagyása és jogosítvány nélküli vezetés bűncselekményeinek gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!