Tusványos: több személynek nem fogadták el a regisztrációját az Orbán-beszédre biztonsági okok miatt

2024. július 27. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 7 ezren regisztráltak Orbán Viktor magyar kormányfő szombati tusnádfürdői beszédére – tudta meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szervezetőitől az Agerpres.

E források szerint bizonyos személyek regisztrálását 'biztonsági okokból' elutasították.

Ez már a második egymást követő év, hogy regisztrálniuk kellett azoknak, akik a helyszínen akarták meghallgatni a magyar miniszterelnök beszédét, beleértve az akkreditált újságírókat vagy a fordítókat is. A szervezők tavaly azért vezették be ezt a szigorítást, mert több román szervezet bejelentette, hogy részt kíván venni Orbán Viktor beszédén.

A részvételüket bejelentő román szervezetek tagjait tavaly nem engedték be őket arra a területre, ahol a magyar miniszterelnök beszélt Tusványos résztvevőihez.

A belépés erre a területre QR-kód alapján történt, több ellenőrző ponton keresztül. A biztonságiak a poggyászokat is ellenőrizték, akárcsak a Tusványos többi napján.

A fesztivál területén szombat reggel nagyszámú biztonsági erő tartózkodott.

A szombat délelőtti politikai fórumon Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke fél 11-től tart előadást, valamint válaszol a közönség kérdéseire.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!