Magyar Hang: Amerikai luxusterepjárót vehettek az erdélyi média támogatására szánt pénzből

2024. július 24. – 11:16

Magyar Hang: Amerikai luxusterepjárót vehettek az erdélyi média támogatására szánt pénzből
Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Hang egy budapesti autókereskedésben bukkant rá arra a Cadillac Escalade 6.2 V8 Sport Platinum járműre, aminek a forgalmijában tulajdonosként egy budapesti nonprofit Kft., a Magyar Médiaszolgáltatást Támogató Központ (MMTK) szerepelt.

Lukács Csaba írása szerint ez egy olyan vállalkozás, ahová kiszervezték (vagy visszaszervezték?) az Erdélyi Médiatér Egyesület vezetését, Budapestre. Egy szerződés tartalmát is ismertetik, melyben az Erdélyi Médiatér Egyesület éppen 250+21 millió forintot küldött vissza a budapesti cégnek a Magyarországról kapott közpénzből. A cikk szerint az autót 2021-ben vásárolta az MMTK, amikor a teljes árbevétele az Erdélyi Médiatér Egyesülettel megkötött egyetlen szerződés eredménye.

A Magyar Hang emlékeztet, a Médiatér vezetésében Demeter Szilárd barátai, ismerősei voltak, és a portál úgy tudja, hogy az MMTK is Demeter bizalmi embereiből állt. Legalábbis addig, amíg meg nem bukott Demeter Szilárd erdélyi médiaprojektje, és be nem zárták az Erdélyi Médiatér Egyesület által kiadott lapok nyomtatott verzióit (Krónika, Székelyhon, Nőileg, Székely Hímondó, Heti Hirdető).

Lukács Csaba megemlíti, hogy magyar adófizetők pénzéből eddig több mint tízmilliárd forintot költöttek arra, hogy felvásárolják az erdélyi magyar nyelvű média többségét és egy, az anyaországbeli Kesmához hasonló alapítvány ernyője alá tereljék őket. Ez az Erdélyi Médiatér Egyesület, melynek vezetőségében a bukást követően lecserélték az embereket, ahogy lecserélték az MMTK vezetőségét is. Vélhetőleg az új emberek döntöttek a luxusjármű értékesítéséről. Azt nem sikerült kiderítenie a Magyar Hangnak, hogy ki járt vele az elmúlt 3-4 évben, viszont várják az ezzel kapcsolatos információkat.

Mint írják, a Cadillac Escalade 6.2 V8 Sport Platinum-ot 15 és fél millió forintért kínálják, és 50-60 ezer euróért vehették. A hétszemélyes, faberakásos, bőr belsős, memóriás utasüléssel rendelkező, 6,162 köbcentiméteres luxusjármű motorja 409 lóerős, és újonnan 140 ezer euróba kerül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!