Illegálisan működött a nemi erőszakkal gyanúsított bukaresti oktató iskolája

2024. július 22. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

Illegálisan működött az Amias International School, a kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak gyanújával letartóztatott Kristóf Lajos intézménye, erősítette meg az Edupedu.ro kérdésére az oktatási minisztérium.

Az amias.ro honlapon szereplő információk szerint az Amias International Schoolt Kristóf Lajos alapította, brit tanterv alapján működik és 2023 nyarán kapott akkreditációt. Az intézmény elemi oktatást, iskola utáni foglalkozást és nyári iskolát ajánl, kiemelve, hogy a különleges képességű gyermekek nevelésének, a speciális igényű gyermekek fejlesztésének, illetve az érzelmi fejlesztésnek szakértője.

Az oktatási tárca közölte, hogy az Amias International School jelenleg sem szerepel és korábban sem szerepelt a Romániai Közoktatási Minőségbiztosítási Hatóság (ARACIP) nyilvántartásában, mint akkreditációra előterjesztett vagy akkreditált oktatási intézmény.

A minisztérium szerint az ARACIP azért nem jelentette a hatóságoknak az intézmény illegális működését, mert nem tudott róla.

Mint írtuk, Kristóf Lajost szombaton érte tetten a rendőrség, miközben egy 14 éves fiúval létesített szexuális kapcsolatot. Vasárnap elrendelték a férfi előzetes letartóztatását kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak gyanúja miatt. A TVRInfo ügyészségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a gyanúsított azt állítja, nem volt öntudatánál a bűncselekmény elkövetésekor, ugyanis alvajáró.

Saját honlapja szerint Kristóf Lajos 39 éves és mentorként, drámaíróként, íróként, tanárként határozza meg magát. Az elmúlt években több újságcikk született róla, ezeket a Hotnews gyűjtötte össze. A sajtóban megjelent információk szerint árvaházban nőtt fel, tanult a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemen és az átlagosnál jobb képességű gyermekek felfedezésével és képzésével foglalkozott – ezért nevezte el „zseniedzőnek” a sajtó –, majd megalapította az Amias International Schoolt, amelyről most kiderült, hogy illegálisan működött.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!