14 éves fiú megerőszakolása közben érték tetten a nemzetközileg elismert oktatási mentorprogram vezetőjét

2024. július 21. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti rendőrség egy 14 éves fiú megerőszakolása közben érte tette K. Lajost, a romániai mentorprogram és a tehetséges gyermekekért létrehozott Kristophăr egyesület alapítóját, írja az Adevărul.

Az itthon és külföldön innovatív oktatási módszerekért kitüntetett mentort, aki az AMIAS International Schoolt vezeti, szombat reggel érte tetten és tartóztatta le a Román Rendőrség Különleges Műveleti Igazgatósága a Bukarest 4. kerületében lévő lakásán.

A rendőrség az előzetes vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy K. Lajos azzal csábította el a 14 éves fiút, hogy drága ajándékokat ajánlott fel neki intim kapcsolatért cserébe.

A 14 éves fiú édesanyja a TVR Infónak azt mondta, kezdettől fogva gyanakodott, hogy valami nincs rendben, de nem voltak bizonyítékai. Elmondása szerint a férfi a fiatalabb (13) testvért is megpróbálta elcsábítani, a gyermekeket pedig ellene hangolta, és folyton SMS-t írt nekik, hívogatta őket. A férfi szerinte gyakran mondogatta a gyereknek, hogy a vele töltött idő fontosabb, mint a családjával töltött idő. Az anya gyakran csak rajta keresztül tudott beszélni a gyerekekkel, akik sok időt töltöttek a férfival. Ez állítólag odáig fajult, hogy a két fiú szinte már nem is járt haza. A TVR Info által idézett igazságügyi források szerint a férfi havonta 2500 és 3000 lej közötti összeget adott a gyereknek.

Miután a nő a rendőrséghez fordult, a férfit két hétig követték. A nyomozásban részt vevő források szerint a 14 éves fiú is elismerte a férfival való kapcsolatát, és állítólag azt mondta, hogy egy másik gyerek is hasonló helyzetbe került.

A férfi pár nappal a rajtaütés előtt még több tízezer euró értékű adományokat gyűjtött az általa vezetett a nemzetközi oktatási központ számára. Valamint Facebook-fiókján állampolgári leckéket adott, és arra buzdította az embereket, hogy figyeljenek oda a környezetükben élőkre, és amikor csak tudnak, ajánlják fel segítségüket, mert egy éjszaka egészségügyi problémái miatt összeesett az utcán, és senki sem tudott rajta segíteni.

A Maros megyei Szászrégenből származó 39 éves férfi számos nemzetközi díjat kapott az oktatásban való innovációért. Állítása szerint az általa alkalmazott rendszer egyedülálló, reprezentatív azon reformrendszerek közül, amelyeknek van bátorságuk a kettős kivételességű, átlagon felüli intelligenciájú, családon belüli erőszakkal sújtott családokból származó, sajátos nevelési igényű (tanulási nehézségekkel, ADHD-val, ADD-vel, autizmussal küzdő) gyermekek befogadására.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!