Elindult Párizsba a pénteken kezdődő nyári olimpiai játékokra a román csapat egy része

2024. július 21. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Elutazott Párizsba a nyári olimpiai játékokon részt vevő romániai sportolók egy része, írja az Agerpres. A román küldöttség 82 tagját a TAROM légitársaság Nadia Comăneci olimpiai bajnok tornászról elnevezett különjárata szállítja a francia fővárosba.

A július 26-ától augusztus 11-ig tartó olimpián Romániát 107 sportoló képviseli 18 sportágban.

Vasárnap azok a román sportolók szálltak fel a gépre, akik ökölvívásban, evezésben, kerékpározásban, tornában, úszásban, vízilabdában, vívásban, asztaliteniszben és íjászatban képviselik az országot az ötkarikás játékokon.

David Popovici úszó beszédében kiemelte, az olimpia kapcsán mindenki a teljesítményről és érmekről beszél, ami érthető, de az ötkarikás játékokra való kijutás már önmagában óriási teljesítmény.

A Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke, Mihai Covaliu a bukaresti Henri Coandă repülőtéren tartott ceremónián emlékeztetett, Románia 100 évvel ezelőtt, 1924-ben éppen Párizsban szerezte meg első olimpiai érmét, és a 2024-es delegációnak "folytatnia kell ezt a szép történetet". "Tudjuk, hogy milyen hosszú és feszült volt a várakozás, és tudom, hogy készen álltok. Ti vagytok Románia legjobbjai, keményen megküzdöttetek az olimpiai játékokra való kijutásért. Mindannyian bízunk benne, hogy sikeresek lesztek Párizsban, mert ti vagytok a legjobbak. Sok szerencsét mindenkinek!' – fogalmazott.

Az Országos Sportügynökség elnöke, Elisabeta Lipă rámutatott, örömmel, izgalommal, bizalommal és reménnyel telve indulnak Párizsba a sportolók, akiknek azt kívánta, hogy "repüljenek" a dobogó legfelső fokára.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!