Forró aszfaltra térdepeltette diákjait egy tanár, mert rendetlenkedtek egy folklórversenyen

2024. július 19. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az Edupedu portál arról számolt be, hogy egy népi zenekar 21 diákját megalázták a Slatinán rendezett folklórversenyen. A falusi zenekar diákjai állítólag zavarták a többi versenyző nyugalmát és megrongáltak egy asztalt. Ezért a tanáruk büntetésből letérdepeltette őket az aszfaltra, és arra kényszerítette, hogy kórusban kérjenek bocsánatot. A diákok nem tehettek mást, az aszfaltolvasztó hőségben körbetérdelték a tanárt, és hangosan elmondták a bocsánatkérést. Az esetet egy szülő videózta le és tette közzé néhány nappal ezelőtt.

Az oktatási minisztérium, az Olt és Călărași Megyei Tanfelügyelőség, valamint a slatinai gyermekpalota vezetői egymásra hárították a felelősséget, és elmondásuk szerint nem tartozik rájuk az ügy. Az esemény kapcsán a Călărași Megyei Gyermekvédelmi Hatóság saját kezdeményezésére vizsgálatot indított, és a helyi hatóságokat is értesítette.

Az Edupedu portál interjút készített Ilie Brăileanuval, a slatinai gyermekpalota igazgatójával, aki főszervezőként elmondta, hogy megdöbbentette az eset, de nem volt tudomása arról, hogy mi történt, és nem volt kapcsolatban a kérdéses tanárral. Arra a kérdésre, hogy tett-e bármilyen lépést az ügyben, Brăileanu válaszolta, hogy nem az ő hatáskörébe tartozik az ügy, és nem kapott hivatalos megkeresést a hatóságoktól.

Ha kiskorú elleni erőszak elkövetéséről van tudomása, hívja az 119-es számot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!