Románia miniszterelnöke gratulált Ursula von der Leyen újraválasztásához

2024. július 18. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Gratulált csütörtökön Marcel Ciolacu miniszterelnök az Európai Bizottság (EB) elnökének, Ursula von der Leyennek az újraválasztásához, írja az Agerpres. Az X platformon közzétett bejegyzésben Ciolacu azt írta, a román kormány továbbra is aktív együttműködést akar az új testülettel, hogy az európai polgárok javát szolgáló közös uniós prioritások megvalósuljanak.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă is gratulált von der Leyen újraválasztásához. „Az ön vezetése alatt Európa erősebb és egységesebb lesz. Várakozással tekintünk együttműködésünk folytatása elé, hogy biztosítsuk Románia méltó helyét a schengeni térségben, és virágzó jövőt nyújtsunk minden európai számára” – fogalmazott a szenátusi elnök egy X-bejegyzésben.

Mint írtuk, az Európai Parlament csütörtökön megszavazta, hogy Ursula von der Leyen újabb öt évre az Európai Bizottság elnöke legyen. A német politikus 401 támogató szavazatot kapott az EP-ben lezajlott titkos szavazáson.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!