Kreml: A NATO hadihajók „koncentrált jelenléte” a Fekete-tengeren fenyegetést jelent Oroszországra nézve

2024. július 18. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml csütörtökön közölte, hogy Oroszország fenyegetésnek tekintene minden olyan tervet, amely a NATO hadihajók állandó jelenlétének létrehozására irányul a Fekete-tengeren, tekintettel a szövetségnek az ukrajnai konfliktusban való részvételére, írja a Reuters.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivőjét erre azt követően hívta fel Bulgária és Románia figyelmét, miután újságírók egy konferenciahíváson Volodimir Zelenszkij ukrán elnök új tengerbiztonsági stratégiájáról kérdezték. Zelenszkij arról beszélt, hogy biztosítani kell, hogy az orosz haditengerészet ne uralja a Fekete-tengert.

„Természetesen figyelünk a NATO-hajók koncentrált jelenlétére, és Bulgáriára, Romániára, a (NATO) szövetséghez tartozó part menti államokra. Hisz ez, különösen a jelenlegi helyzetben, további fenyegetést jelent Oroszország számára” – mondta Peszkov az újságíróknak. Hozzátette, Oroszország „természetesen” minden szükséges intézkedést megtesz a saját biztonsága érdekében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!