Közel hat órán át kerestek a hegyimentők négy ukránt a Máramarosi havasokban

2024. július 15. – 08:34

Másolás

Vágólapra másolva

Egy határrendészekből és hegyimentőkből álló csapat több mint 5 és fél órás keresés után találta meg a Máramarosi havasokban vasárnap azt a határon átszökött négy ukrán férfit, akik az 112-es segélyhívó számon kértek segítséget a román hatóságoktól, írja az Agerpres.

A Máramaros megyei Salvamont vezetője, Dan Benga szerint a négy férfit kimerült állapotban találták meg, egyikük pedig meg is sérült, miután becsúszott egy 10 méteres szakadékba.

A csapat gyalogosan készült levinni a hegyről a négy ukránt, a mentést Benga szerint nehezítette, hogy a hegyen is meghaladta a hőmérséklet árnyékban a 30 Celsius-fokot.

A négyfős csapat egyik tagja a román hatóságoktól kért segítséget az 112-es számon, elmondva, hogy már több mint 48 órája tartózkodnak a hegyen, ketten pedig elakadtak egy vízesés fölötti szakadék környékén, képtelenek tovább haladni. A másik kettő pedig egy másik útvonalon indult el a hegy lába felé.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!