Július 27-én lesz a következő „Orbán-koncert” Tusványoson

2024. július 11. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2024. július 27-én ismét Tusványosra látogat, jelentették be a Tusványos szervezői Facebookon.

A 33. Tusványost július 23–28. között szervezik, az idei mottó: „Jobb pályán”, ami annyit tesz a szervezők szerint, hogy az erdélyi magyarok milyen helyzetben vannak, mert nálunk nincs háború.

A Tusványoson fellép a Blahalouisiana, Bagossy Brothers Company, Ákos, a Magashegyi Underground, Kowalsky meg a Vega, a Honeybeast, Nagy Feró és a Beatrice, Ákos, illetve a 4S Street is. És mint minden évben, Tusványos szombatján Orbán Viktor ezúttal is Erdélybe érkezik, aki a hagyományokhoz híven, feltehetően ismét Tőkés László volt EP-képviselő és Németh Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke társaságában osztja meg gondolatait a tusnádfürdői fesztivál főszínpadán.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezői – a múlt évi román nacionalista tüntetőkre való tekintettel is – idén is előre jelezték, hogy a magyar miniszterelnök beszédén való részvétel regisztrációhoz kötött, részletek később közölnek a Tusványos honlapján.

Orbán Viktor Erdélyben szokta bejelenteni a következő évek politikáját, várható elmozdulásait, mint tette azt 2014-ben is, amikor az illiberális demokráciáról, új államideáljáról beszélt. Beszédeire azonban az utóbbi években botrányos kijelentései miatt is felkapta a fejét közélet, múlt évben például azzal, hogy miután román miniszterelnök kollégájával ebédelt, hosszasan beolvasott a román külügynek, mert az hivalatos levelet küldött arról, hogy miről nem szabad beszélnie, és miről beszélhet a magyar kormányfő.

De 2022-ben Orbán tusványosi beszéde azzal kavart port, hogy kijelentette: „Mi nem vagyunk kevert fajúak.” A beszéd után azt írta az országos főrabbi Orbánnak: „Csak egyetlen faj él e földön, a Homo sapiens sapiens.” És bejelentkezett hozzá a magyarországi zsidó szövetség elnöke. Az ellenzéki pártok is kiakadtak Orbán fajelméleti fejtegetésén. Sőt, „fajvédő, avagy nyilasbeszédnek” minősítette a Roma Parlament elnöksége a tusványosi beszédet. Orbán Viktor 2022-es tusványosi beszédét ebben a cikkben foglaltuk össze.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!