Bezár Kolozsvár egyik legfontosabb szórakozóhelye, a Form Space

2024. július 9. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc év után bezár a Form Space, Kolozsvár egyik leghíresebb klubja – jelentették be a Facebookon. A közösségi oldalon különösebb indoklás nélkül jelentették be, hogy a klub abban a formájában, ahogy eddig a közönsége ismerte július 6-tól bezár. Arról nem adnak tájékoztatást, hogy máshol vagy azon a helyen, de más néven folytatnák.

A szórakozóhely egyelőre arról sem kommunikált, hogy mi lesz a következő idényre betervezett fellépések sorsa, amelyeknél már a jegyértékesítés is elkezdődött. Olyan nevek léptek volna még itt fel október és december között, mint például Deborah De Luca, az Apocalyptica vagy Tarja Turunen (a Nightwish volt énekese).

Korábban felmerült, hogy a Kolozs Megye Tanácsa a Kolozsvár Aréna jobb kihasználása érdekében üzlethelyiségeket nyitna a létesítményt övező területen, ahol a Form Space is található, de azt egyelőre azt nem lehet tudni, hogy ennek köze lenne a klub bezárásához.

A Form Space Kolozsvár egyik legismertebb klubja volt, ahol nemzetközileg is elismert formációk mellett számos magyar zenekar is fellépett az elmúlt években. A Form bezárásával gyakorlatilag nem marad más, közepes méretű fellépőhely Kolozsváron, az ilyen jellegű helyszínek hiánya eddig is nehézségeket okozott a koncert- és buliszervezésben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!