Beteget jelentettek a pilóták, 10 járatot törölt a Tarom

2024. július 8. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

10 hétfői, Bukarestből induló járatát törölte a Tarom, miután a pilóták sorra beteget jelentettek. A veszteséget termelő állami vállalat szakszervezete még nem jelentette be a munkakonfliktust, viszont vállalati forrásokra hivatkozva a G4Media arról ír, hogy sztrájk következhet.

Törölték egyebek mellett azt a párizsi járatot, amellyel a külügyminiszter, a védelmi miniszter és a hadsereg főparancsnoka a NATO-csúcstalálkozóra utazott volna Washingtonba. A vezetők végül katonai géppel indultak útnak.

Sorin Grindeanu közlekedési miniszter hétfő reggel ultimátumot intézett a légitársaság vezetőségéhez, követelve, hogy gyorsan hozzanak nyilvánosságra egy átszervezési tervet.

A G4Media szerint a Taromnak 2023-ban 1182 alkalmazottja volt (utolsó elérhető adat), és 2022-ben 274 millió lejes veszteséggel zárt. Májusban a kormány az állami vállalat megmentése érdekében közel 100 millió eurós állami támogatást hagyott jóvá a Tarom számára.

Az Agerpres szerint a következő, oda-vissza járatokat törölték: Kairó, Bejrút, Amman, Iași, Nagyvárad, Isztambul, Budapest, Frankfurt, Amszterdam, Párizs.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!