Bíróság elé kerültek a bőröndben talált prostituált feltételezett gyilkosai

2024. július 8. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön azt a három stricit, akik a vád szerint megöltek egy 31 éves nőt, akit egy nagyváradi tömbház parkolójában egy utánfutóban találtak meg egy bőröndben.

Alin Omuț, barátnője, Roxana Gal és Duca Erika ellen gyilkosság és az áldozat testvérének meggyilkolására tett kísérlet miatt emeltek vádat, írja az Ebihoreanul. Mindkét bűncselekményt különös kegyetlenséggel követték el, a nőket hónapokig kínozták, éheztették, halálosan megfenyegették és verték, mert nem termeltek elég pénzt a prostitúcióval.

Mint írtuk, június 11-én reggel fedezték fel a 31 éves, érmihályfalvi Henrietta holttestét egy kis ponyvával fedett utánfutóban, egy homokrakás alatt az egyik nagyváradi parkolóban. Néhány perccel később egy közeli lakásban a nyomozók az elhunyt 28 éves nővérére, Renátára is rátalálták egy fürdőszobában összeesve. A rendőség beszámolója szerint csak csont és bőr volt, körülbelül 30 kilóra lefogyott, a testét régi és új sebek borították. A füle be volt rovátkázva, a száját pedig cérnával varrták össze – állapították meg az orvosok a megyei kórházban, ahová szállították.

A nyomozás során kiderült, hogy mindkét nő szexuális kizsákmányolás áldozata volt. Alin Omut, Roxana Gal és Duca Erika a két nő szolgáltatásait apróhirdetésekben reklámozták. A prostituáltakat az ország különböző pontjaira vitték, szállodai szobákban dolgoztatták, Nagyváradon pedig a Nufărul negyed Grigore Moisil utcai tömbházában béreltek lakásokat. Kiderült, amikor megpróbáltak elmenekülni, Duca gyilkossággal fenyegette őket.

A problémák idén tavasszal merültek fel, amikor a két prostituált bevételei csökkentek, és a stricik úgy döntöttek, hogy megbüntetik őket. A nővéreknek a fürdőszobában, a földön kellett aludniuk, éheztették és addig verték őket, amíg Henrietta nem bírta tovább, és belahalt.

A nő valószínűleg június 8-án halt meg – magyarázta sajtótájékoztatón Cristian Ardelean, a bihari ügyészség szóvivője az Ebihoreanul szerint. A holttestet egy bőröndbe tették, és a Grigore Moisil utcai lakásban tartották június 10-én reggelig, amikor is egy Omuț által bérelt utánfutóval szállították el, és egy taxi vontatta a Oneștilor utcai parkolóba, ahol megtalálták.

A helyszínelők megállapították, hogy különös kegyetlenséggel bántalmazták az áldozatot, és akkor sem álltak le, amikor a nő elesett: eltörték a bordáit és a szegycsontját, megrepedt a tüdeje és a lépe, és halálos belső vérzést okoztak.

A gyanúsítottak egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek. Míg Alin Omut és Duca Erika egymást hibáztatták, addig Omut barátnője, Roxana Gal elismerte, hogy a két nővért bántalmazták, és hogy Henrietta a verések következtében halt meg.

Duca, Omuț és Gal ellen Henrietta meggyilkolása miatt emberölés, Renata megkínzása miatt pedig emberölés kísérlete miatt emeltek vádat, amely bűncselekményekért 25 év vagy életfogytiglani börtönbüntetés vár rájuk.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!