Őrizetbe vettek egy brassói egyetemi oktatót

2024. július 5. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek pénteken egy brassói egyetemi oktatót befolyással üzérkedés és vesztegetés elfogadása gyanújával – tájékoztatott a belügyiminisztérium korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) Brassó megyei irodája.

Az Agerpres által szemlézett közlemény szerint az ügyben előállítottak nyolc rendőrt és egy csendőrt is, akiket vesztegetéssel és befolyás vásárlásával gyanúsítanak, emellett további hat gyanúsított ellen zajlik vizsgálat.

A DGA Brassói megyei irodája közölte, hogy csütörtökön összesen húsz helyszínen tartottak házkutatást Bukarestben és tíz megyében (Fehér, Buzău, Dâmboviţa, Konstanca, Kovászna, Hargita, Prahova, Galac, Vrancea és Giurgiu) egy brassói magánegyetem vizsgáival/licencvizsgáival kapcsolatos korrupciós ügyben.

Az intézmény szerint alapos a gyanú arra, hogy 2023 és 2024 között a magán felsőoktatási intézmény több hallgatója közvetlenül vagy közvetve különböző pénzösszegeket és javakat adott egy tanárnak azért, hogy letegye a vizsgákat vagy a licencvizsgát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!