Románia 12,25 millió eurót kap a válogatott Eb-szerepléséért

2024. július 4. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az AS spanyol sportlap adatai szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) 12,25 millió eurót kap az UEFA-tól a román válogatott szerepléséért a németországi Euróba-bajnokságon, írja az Agerpres. A torna összes résztvevője 9,5 millió eurót kap az Eb-re való kijutásért. Ezen felül Romániát 1 millió euró illeti meg az Ukrajnával szemben elért 3-0-s győzelemért és 500 ezer euró a Szlovákia elleni 1-1-es döntetlenért.

A válogatott bejutása a nyolcaddöntőbe további 1,5 millió euróval gazdagítja a FRF kasszáját, így Románia a válogatott EB-szerepléséért összesen 12,5 millió eurót kap.

Az AS szerint eddig az Eb-kezdetétől Spanyolország biztosította be magának a legnagyobb jutalmat, 16,25 millió eurót, a második helyen Németország áll 15,75 millió euróval. Franciaország, Anglia, Svájc és Törökország bevétele egyaránt 15,25 millió euró, a Romániát a nyolcaddöntőben legyőző Hollandiáé 14,75 millió euró.

Az elődöntőbe jutásért 4 millió euró jár, az Euróba-bajnok jutalma 8 millió euró, a másik döntős csapaté pedig 5 millió euró.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!