Hargita megyében úgy telt el a tanév, hogy a diákok nem kaptak tejet és kiflit

2024. június 28. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy zárult le 2023/2024-es tanév Hargita megyében, hogy a diákok nem kapták meg az ország más megyéiben osztogatott tízórait, azaz a tejet, kiflit és almát, írja a Székelyhon.

A lap szerint a tízóraiprogramra kiírt közbeszerzés máig nem zárult le. Az országos szabályozást eleve későn tették közzé, de Hargita Megye Tanácsa által bonyolított közbeszerzés csak márciusban jelent meg az országos elektronikai rendszerben, jelenleg az utolsó értékelési szakasznál tart.

Érdekesség, hogy a Hargita Megye Tanácsa által kiírt közbeszerzés keretszerződésének összértéke több mint 40 millió lej. A megyei tanács kiírása ugyanis nem csak a 2023–2024-es tanévre vonatkozott volna, hanem a 2024–2025-ös, 2025–2026-os, valamint 2026–2027-es tanévre is. Egyébként a közbeszerzés a szokásos tej, kifli, almán kívül kekszet is tartalmaz.

Bár Hargita Megye Tanácsa miatt több ezer diák lecsúszott a 2023–2024-es tanév tízóraijáról, ez adhat némi reményt, mert feltehetően a következő években már biztosítva lesz a tej-kifli program. Ha persze, a megyei tanácsnak fél éves késés után (mert a többi a kormány számlájára írható) sikerül végre lezárni a közbeszerzést.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!