A PSD jelöltjei nyerték a megismételt polgármester-választásokat Maros és Fehér megyében is

2024. június 24. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Maros megyei és egy Fehér megyei községben meg kellett ismételni a választásokat, mert a jelöltek ugyanannyi szavazatot szereztek, így egyiküket sem lehetett nyertesnek nyilvánítani.

Az Agerpres tájékoztatása szerint a szavazatok 50,26 százalékával a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Emil-Florin Mocan nyerte a vasárnap megismételt polgármester-választást a Maros megyei Maroskecén. A Népi Mozgalom Pártja (PMP) és a Jobboldal Ereje választási szövetség jelöltje, Daniel-Marcel Bega a szavazatok 49,73 százalékát szerezte meg.

Az Állandó Választási Hatóság honlapján közzétett adatok szerint a választókorú polgárok 64,37 százaléka, 1328 személy járult az urnákhoz; 17 szavazatot érvénytelennek nyilvánítottak. A polgármester-választást azért kellett megismételni Maroskecén, mert június 9-én Emil-Florin Mocan és Daniel-Marcel Bega egyaránt 431 szavazatot szerzett az 1202 érvényesnek nyilvánított szavazatból.

A Fehér megyei Podsága községben ismét kiírt polgármester-választást a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Aurelia Popa nyerte meg, aki legyőzte a jelenlegi, 2012 óta hivatalban lévő polgármestert, a liberális Ionel Bulgărt, az Állandó Választási Hatóság honlapján közzétett eredmények szerint, amelyeket szintén az Agerpres ismertetett.

Miután a június 9-i választásokon mindkét jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, 345-öt, a községben vasárnap új szavazási fordulót tartottak. A szavazási részvétel 94,89%-os volt, 40 szavazóval többen mentek el szavazni, mint június 9-én, amikor a részvétel 89,55% volt. A PSD jelöltje a szavazatok 51,69%-át szerezte meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!