Megismétlik a polgármester-választást vasárnap a Maros megyei Maroskecén és a Fehér megyei Podságán

2024. június 22. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb polgármester-választást tartanak vasárnap a Maros megyei Maroskecén és a Fehér megyei Podságán – közölte péntek este az Állandó Választási Hatóság (AEP). Az AEP tájékoztatása szerint mindkét községben a jelöltek közötti szavazategyenlőség miatt kell megismételni a polgármester-választást.

Maroskecén a június 9-i választáson leadott 1202 érvényes szavazatból a Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Jobboldal Ereje választási szövetségének jelöltje, Bega Daniel-Marcel, illetve a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Emil-Florin Mocan egyaránt 431 voksot kapott. Vasárnap kettejük közül választhatnak a községbeliek.

A Fehér megyei Podságán a PSD színeit képviselő Aurelia Popa és a nemzeti liberális párti Ionel Bulgăr között alakult ki szavazategyenlőség, a 690 érvényes szavazatból mindketten 345-öt szereztek.

Mindkét községben vasárnap 7 órakor nyitnak és 22 órakor zárnak a szavazóhelyiségek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!