Tilos lesz az elektromos cigaretták reklámozása

2024. június 18. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

Döntő házként megszavazta kedden a képviselőház az elektromos cigaretták, különböző Vape-k és nikotinpárnák (pouch) reklámozásának betiltását célzó törvénytervezetet, tájékoztatott az RMDSZ.

A jogszabály, amelyet a szövetség is támogatott, kiegészíti azt az idén februárban elfogadott tervezetet, amely betiltotta az elektromos cigaretták forgalmazását kiskorúaknak, az oktatási intézményekben bármilyen típusú cigaretták használatát, valamint az online vásárlást és az önkiszolgáló automatákban való eladást is.

A kedden megszavazott törvénytervezet értelmében tilos az elektromos cigaretták reklámozása televíziókban és rádiókban, oktatási és egészségügyi intézményekben, valamint azok 200 méteres körzetében, kiskorúaknak szánt folyóiratokban és kiadványokban, mozikban és előadótermekben. A szabály megszegését 50 ezer lejig terjedő bírsággal büntethetik.

A törvénytervezet a Hivatalos Közlönyben való megjelenést követően lép hatályba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!