A román válogatott meccseit vetítik, a magyarét nem Nagyvárad főterén, petícióban fordultak az önkormányzathoz

2024. június 16. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyváradon a románok nézhetik a főtéren a saját válogatottjuk meccseit, a magyarok nem – írja a Krónika.

A nagyváradi magyarok körében felháborodást váltott ki, hogy ugyan a városháza óriáskivetítőn közvetíti az Eb meccseket a Szent László (román neve szerint Egyesülés) terén, de csupán a román válogatott csoportmeccseit, illetve a döntőt. A magyar meccseket nem vetítik, miközben 2016-ban még másképp tettek.

A lap szerint többen bírálták ezért a magyar közösségre fittyet hányó önkormányzatot, Hunyadi István, a város közgyűlésének RMDSZ-es tagja pedig szombaton délután petícióban fordult a városházához az ügyben.

Azt írta, azért is meglepő számára, hogy a magyar meccseket nem közvetítik a főtéren, mert a Covid-időszakot leszámítva Nagyváradon mindig is biztosított volt ez a közösségi élmény, amely több ezer számára biztosított színvonalas szórakozást. Ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy Szatmárnémeti városa, ahogy sok más nagyváros is, biztosítja lakosai számára a teljes Eb-program megtekinthetőségét.

A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései megtekintésére, alternatív helyszínnek a színház mögötti teret vagy a nagyváradi vár egyik alkalmas terét javasolta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!