Egy román állampolgár meghalt, két másik megsebesült a kongói harcok során

2024. június 16. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy román állampolgár meghalt és két másik megsebesült Kongóban – közölte a külügyminisztérium.

Az incidens az országban romló biztonsági helyzet kapcsán történt. A külügyminisztérium emlékeztet, hogy Kongóra vonatkozóan 8/9-es szintű utazási figyelmeztetés van érvényben, ezért el kell kerülni minden Kongóba való utazást.

Június 15-én a Ruandával határos Goma város közelében egy ember meghalt, három másik pedig megsérült. A diplomáciai képviselet képviselői ezért sürgősen megkeresték a kongói hatóságokat, hogy hivatalos tájékoztatást kapjanak az áldozatok állampolgárságáról és személyazonosságáról.

„A diplomáciai képviselet képviselőivel közölt információkból kiderült, hogy az elhunyt és két sérült román állampolgárságú, míg a negyedik sérült egy másik állam állampolgárságával rendelkezik. A diplomáciai képviselethez eddig nem érkezett konzuli segítségnyújtás iránti megkeresés. Románia luandai nagykövetsége kiemelt figyelemmel kíséri a helyzetet, és folytatja a párbeszédet az illetékes kongói hatóságokkal” – közölte a külügy.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!