Vlad Pascu ügyében marad a gondatlan emberölés vádja: a bíróság elutasította a jogi minősítés megváltoztatását

2024. június 14. – 16:18

Másolás

Vágólapra másolva

A mangaliai bíróság pénteken megalapozatlanként elutasította azt a kérést, hogy a drog hatása alatt két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu perében a vádban szereplő bűncselekmény jogi minősítését változtassák meg gondatlanságból elkövetett emberölésről minősített emberölésre. Így marad a gondatlan emberölés vádja, Pascu, aki drogos állapotban halálra gázolt két fiatalt, nem fog szándékos emberölésért felelni.

A per következő tárgyalását június 21-én tartják.

A bűncselekmény jogi minősítésének megváltoztatására vonatkozó kérést a Vlad Pascu által okozott baleset halálos áldozatainak hozzátartozói nyújtották be, akik polgári peres félként csatlakoztak a büntetőperhez.

Az előző, június 7-i tárgyaláson az áldozatok szüleit, más rokonait és tanúkat hallgattak ki a bíróságon.

Vlad Pascu ellen 2023 októberében emelt vádat a mangaliai ügyészség. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves fiatalember drogok hatása alatt vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti 2 Mai település bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült. A vádirat arra is kitér, hogy Vlad Pascu a gázolás után elhajtott a helyszínről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!