Rareş Bogdan szerint július 10-ig megnevezi elnökjelöltjét a PNL, aki Nicolae Ciucă lesz

2024. június 13. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Rareş Bogdan európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Liberális Párt alelnöke arról beszélt, hogy jövő héten összeül a párt országos bürója, tíz nap múlva az országos tanács, július 10-ig pedig megszervezik a kongresszust is, amelyen nevesítik majd az elnökjelöltet. Azt is hozzátette, hogy a jelölt a párt elnöke, Nicolae Ciucă lesz, írta a G4Media.

Az EP-képviselő szerint az nem merül fel, hogy a PNL kilépne a kormányból, de a pártnak saját jelöltje lesz az elnökválasztásokon.

Arra a kérdésre, hogy egy esetleges második fordulóban Mircea Geoană a PSD támogatásával szerinte legyőzhetné-e Nicolae Ciucă-t, Bogdan azt válaszolta, hogy ha a PSD jobboldali jelölttel kerül a második fordulóba, akkor egyértelműen veszíteni fog. „Ha Geoană úr, Ciolacu úr, Grindeanu úr vagy Tudose úr vagy más indul Románia elnöki tisztségéért a második fordulóban, bármelyikük elveszítené a választást Nicolae Ciucă javára” – szögezte le a News.ro szerint.

Arról mind a PSD, mind a PNL elnöke nyilatkozott már, hogy koalíció ide vagy oda, saját jelöltet indítanak az elnökválasztásokon, arról azonban még nem beszéltek egyértelműen, hogy ők maguk indulnak-e.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!