A hamisítással vádolt Silvestru Șoșoacă kevesebb szavazatot kapott mint ahány aláírást leadott

2024. június 11. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Silvestru Șoșoacă független jelölt kevesebb szavazatot kapott az európai parlamenti választásokon, mint ahány aláírást leadott a versenybe való belépéshez. Az SOS Románia pártból kizárt politikust nemrég hatósági felügyelet alá helyezték, ugyanis azzal vádolják, hogy a jelöltségéhez szükséges aláírások közül több ezret hamisított.

Silvestru Șoșoacă a központi választási iroda (BEC) részleges adatai szerint 79 875 szavazatot kapott, amivel 0,90 százalékos arányt ért el, írta az Agerprest idézve a Hotnews. Hasonló helyzetben van Paula Marinela Pîrvulescu független jelölt is, aki az induláshoz szükséges legalább 100 ezer aláírásból mindössze 50 556-ot váltott szavazatra, és ezzel 0,57 százalékot ért el az EP-választásokon.

Ezzel szemben Nicolae Ștefănuță 270 832 szavazatot szerzett, a jelenlegi eredmények szerint 3,05 százalékon áll, és így újabb képviselői mandátumot kap. Vlad Gheorghe, aki szintén függetlenként indult új mandátumért, 218 462 szavazatot szerzett, ez azonban nem lesz elég a bejutáshoz.

Silvestru Șoșoacă éppen válófélben van Diana Șoșoacă-tól, az SOS Románia elnökétől, aki az előzetes eredmények szerint bejutott az EP-be, párttársával Luis Lazarusszal együtt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!