A hamisítással vádolt Silvestru Șoșoacă kevesebb szavazatot kapott mint ahány aláírást leadott

2024. június 11. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Silvestru Șoșoacă független jelölt kevesebb szavazatot kapott az európai parlamenti választásokon, mint ahány aláírást leadott a versenybe való belépéshez. Az SOS Románia pártból kizárt politikust nemrég hatósági felügyelet alá helyezték, ugyanis azzal vádolják, hogy a jelöltségéhez szükséges aláírások közül több ezret hamisított.

Silvestru Șoșoacă a központi választási iroda (BEC) részleges adatai szerint 79 875 szavazatot kapott, amivel 0,90 százalékos arányt ért el, írta az Agerprest idézve a Hotnews. Hasonló helyzetben van Paula Marinela Pîrvulescu független jelölt is, aki az induláshoz szükséges legalább 100 ezer aláírásból mindössze 50 556-ot váltott szavazatra, és ezzel 0,57 százalékot ért el az EP-választásokon.

Ezzel szemben Nicolae Ștefănuță 270 832 szavazatot szerzett, a jelenlegi eredmények szerint 3,05 százalékon áll, és így újabb képviselői mandátumot kap. Vlad Gheorghe, aki szintén függetlenként indult új mandátumért, 218 462 szavazatot szerzett, ez azonban nem lesz elég a bejutáshoz.

Silvestru Șoșoacă éppen válófélben van Diana Șoșoacă-tól, az SOS Románia elnökétől, aki az előzetes eredmények szerint bejutott az EP-be, párttársával Luis Lazarusszal együtt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!