Szavazategyenlőség alakult ki a polgármester-jelöltek között Maroskecén

2024. június 11. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szavazategyenlőség alakult ki a polgármesterjelöltek között a Maros megyei Maroskecén.

A Jobboldal Erejének Maros megyei szervezetét vezető Mihai-Dan Fărcaş kedden arról számolt be, hogy Emil Florin Mocan jelenlegi szociáldemokata polgármester és a Jobboldal Ereje, valamint a Népi Mozgalom Párt (PMP) alkotta választási szövetség jelöltje, Daniel Bega egyaránt 431 szavazatot kapott a vasárnapi választásokon. „Szavazategyenlőség alakult ki, amire ritkán volt példa az utóbbi időben” – magyarázta.

Daniel Bega elmondta, sajnálja, hogy nem tett lépéseket a településen tapasztalt ideiglenes lakcímbejelentések miatt. Szerinte az elmúlt hónapokban a maroskecei polgármesteri hivatal több, valójában Marosludason élő alkalmazottja Maroskecén jelentette be tartózkodási helyét, hogy ott szavazhasson.

Emil Florin Mocan jelenleg hivatalban levő polgármester szerint az eredmény a választók akaratát tükrözi, és ezt tiszteletben kell tartani. A törvény értelmében két hét múlva ismét kiírják a polgármester-választást Maroskecén – tette hozzá. (Agerpres)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!