Szavazategyenlőség alakult ki a polgármester-jelöltek között Maroskecén

2024. június 11. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szavazategyenlőség alakult ki a polgármesterjelöltek között a Maros megyei Maroskecén.

A Jobboldal Erejének Maros megyei szervezetét vezető Mihai-Dan Fărcaş kedden arról számolt be, hogy Emil Florin Mocan jelenlegi szociáldemokata polgármester és a Jobboldal Ereje, valamint a Népi Mozgalom Párt (PMP) alkotta választási szövetség jelöltje, Daniel Bega egyaránt 431 szavazatot kapott a vasárnapi választásokon. „Szavazategyenlőség alakult ki, amire ritkán volt példa az utóbbi időben” – magyarázta.

Daniel Bega elmondta, sajnálja, hogy nem tett lépéseket a településen tapasztalt ideiglenes lakcímbejelentések miatt. Szerinte az elmúlt hónapokban a maroskecei polgármesteri hivatal több, valójában Marosludason élő alkalmazottja Maroskecén jelentette be tartózkodási helyét, hogy ott szavazhasson.

Emil Florin Mocan jelenleg hivatalban levő polgármester szerint az eredmény a választók akaratát tükrözi, és ezt tiszteletben kell tartani. A törvény értelmében két hét múlva ismét kiírják a polgármester-választást Maroskecén – tette hozzá. (Agerpres)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!