Megőrizte az RMDSZ a négy megyei tanácselnöki tisztségét

2024. június 10. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

A helyhatósági választások részeredményeinek ismeretében a G4Media arról ír, hogy hat megyében válthatja le a PSD az eddig regnáló PNL-s megyei tanácselnököt. A portál szerint minden jel arra mutat, hogy Máramaros, Suceava, Temes, Vrancea, Caraș-Severin és Prahova megyében váltás lesz.

A két erdélyi megye közül Máramarosban Gabriel Zetea veheti át Gabriel Ștețco helyét, míg Temes megyében a PSD és a PNL által közösen indított, szociáldemokrata Albert Simonis lehet az új tanácselnök az ex-PNL-s Alin Nica helyett. Nica egyébként sajtóértesülések szerint épp azért hagyta el a liberális pártot (és indult az Egyesült Jobboldal – ADU) jelöltjeként, mert nem értett egyet azzal, hogy a két kormányzó párt közösen indul a megyei választáson.

Az RMDSZ-nél maradt minden a régiben, leszámítva azt, hogy a Hargita megyét hozzú évek óta vezető Borboly Csabát Bíró Barna Botond váltja hivatalában. Szatmár megyében előre láthatóan újrázik Pataki Csaba, Maros megyében Péter Ferenc, míg Kovászna megyében ismét Tamás Sándor lehet a befutó.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!