Boc nyert Kolozsváron, újrázhat Tișe is a megyei tanács élén

2024. június 10. – 07:22

Másolás

Vágólapra másolva

Emil Boc (PNL) polgármester 46 százalékkal nyerte el új mandátumát a kolozsvári városházán, míg a független Sabin Sărmaș a szavazatok 32 százalékával a második helyen végzett – számol be az Actual de Cluj. Az adatok becslések a szavazatok 80%-ának megszámlálása után.

Boc közel 30 százalékot veszített a 2020-as választásokhoz képest, amikor 75 százalékkal nyerte el a polgármesteri tisztséget – jegyzi meg a portál.

A Kolozs Megyei Tanács hivatalban levő elnöke, a liberális Alin Tișe is újabb mandátumot szerzett, több mint 41 százalékos eredménnyel – derül ki az Actual de Cluj által idézett pártadatokból.

A megyei tanácsban a PNL 37 százalékon áll, ami jóval elmarad a PNL vezetőinek várakozásaitól, akik 50 százalék feletti többséget vártak volna. A PSD több mint 18%-ot, az ADU (USR) 22%-ot, az AUR pedig 17%-ot kapott. Kolozsváron (városi tanács) a PNL 38%-ot, az RMDSZ 16%-ot, a PSD 13%-ot kapott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!