ADU: Dominic Fritz újabb polgármesteri mandátumot szerzett Temesváron

2024. június 10. – 08:55

ADU: Dominic Fritz újabb polgármesteri mandátumot szerzett Temesváron
Dominic Fritz ünnepli, hogy megnyerte a polgármester-választást, 2024. június 10-én – Fotó: Virgil Simonescu / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Dominic Fritz temesvári polgármester hétfő hajnalban bejelentette, hogy az őt támogató Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) párhuzamos szavazatszámlálása szerint a szavazókörzetek egynegyedének adatai alapján 49 százalékos többséget megszerezve újabb mandátumot nyert.

Hétfő hajnalban tartott beszédében az elöljáró kifejtette: az ADU temesvári győzelmének az az üzenete, hogy a ‘Szociáldemokrata Párt legyőzhető’, írja az Agerpres.

'Ma győztesként állunk a temesváriak előtt. A temesváriak az előrelépésre szavaztak. A temesvári polgárok ma arra szavaztak, hogy beruházzunk az oktatásba, és biztosítsuk, hogy Temesváron minden gyermek hozzáférjen a minőségi oktatási infrastruktúrához. A temesváriak az egészségügybe, egy új városi kórház építésébe, a város infrastruktúrájába, a minőségi tömegközlekedésbe való további befektetések mellett szavaztak, hogy mindannyiunk életminősége javuljon' – mondta győzelmi beszédében Fritz.

Kijelentette azt is, hogy az ADU képes lesz megnyerni a parlamenti és az államelnök-választásokat, mert ezeken 'már nem fog működni a helyhatósági és a parlamenti választások összevonásának trükkje'.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!