Dominic Fritz indul az USR elnöki tisztségéért

2024. június 10. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Jelölteti magát a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségére Dominic Fritz. Temesvár polgármestere ezt hétfőn jelentette be, miután Cătălin Drulă pártelnök közölte, hogy lemond, és az USR várakozások alatti választási teljesítménye miatt tisztújítást fog kiírni. Az USR az Egyesült Jobboldal választási koalíció részeként indult, de mindössze 12 százalék körüli eredményt ért el a helyhatósági választásokon.

Fritz hétfői sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy új országos vezetőtestületre is javaslatot tesz. „Ha megkapom a támogatást ehhez a nehéz, de szép küldetéshez, vállalni fogom” – idézte a temesvári elöljárót az Agerpres. Cătălin Drulă egyébként említette is Dominic Fritz nevét lehetséges utódként.

Dominic Fritz a rezultatedevot.ro oldal adatai alapján a szavazatok 49,66 százalékával győzött Temesváron, így ez a város volt az Egyesült Jobboldal (ADU) egyik sikeres települése Bukarest mellett, ahol az ADU által támogatott független jelölt, Nicușor Dan győzött.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!