Dominic Fritz indul az USR elnöki tisztségéért

2024. június 10. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Jelölteti magát a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségére Dominic Fritz. Temesvár polgármestere ezt hétfőn jelentette be, miután Cătălin Drulă pártelnök közölte, hogy lemond, és az USR várakozások alatti választási teljesítménye miatt tisztújítást fog kiírni. Az USR az Egyesült Jobboldal választási koalíció részeként indult, de mindössze 12 százalék körüli eredményt ért el a helyhatósági választásokon.

Fritz hétfői sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy új országos vezetőtestületre is javaslatot tesz. „Ha megkapom a támogatást ehhez a nehéz, de szép küldetéshez, vállalni fogom” – idézte a temesvári elöljárót az Agerpres. Cătălin Drulă egyébként említette is Dominic Fritz nevét lehetséges utódként.

Dominic Fritz a rezultatedevot.ro oldal adatai alapján a szavazatok 49,66 százalékával győzött Temesváron, így ez a város volt az Egyesült Jobboldal (ADU) egyik sikeres települése Bukarest mellett, ahol az ADU által támogatott független jelölt, Nicușor Dan győzött.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!