Lemond Cătălin Drulă az USR éléről

2024. június 10. – 13:25

Lemond Cătălin Drulă az USR éléről
Cătălin Drulă bejelenti a lemondását a bukaresti sajtótájékoztatóján, 2024. június 10-én – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Lemond Cătălin Drulă, az USR elnöke a párt vezetéséről – jelentette be hétfőn a párt szempontjából csalódást keltő önkormányzati és EP-választások után. A G4Media összefoglalójában azt írja, Drulă a lehető leghamarabb szeretné elindítani a párt új elnökének a megválasztását.

Azt mondta, nagyon fontos, hogy az elnökválasztásnak már újult erővel vágjon neki a párt. Megfogalmazása szerint „nem olyan fekete az ördög”, hiszen két megyeszékhelyet, Temesvárt és Brassót, is sikerült megtartaniuk, és Bukarestben is a támogatásukkal őrzi meg a főpolgármesteri széket Nicuşor Dan.

Megjegyezte, már most látható néhány különbség az exit poll eredményekhez képest, például a PSD-PNL szövetség 54 százalékosra becsült győzelme valahol 47-48 százalék körül lehet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!