Verekedésig fajult a kampány Margittán, miután egy férfi letépte az RMDSZ plakátját

2024. június 4. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

„Verekedésig, brutalitásig fajult a kampány” a Bihar megyei Margittán – közölte Demián Zsolt, az RMDSZ Bihar megyei polgármesterjelöltje közösségi oldalán.

Az RMDSZ margittai polgármesterjelöltje azt írta, egy férfi a saját udvarán verte meg az RMDSZ-es plakátot kiragasztó margittai lakost, akit mentő vitt kórházba.

Demián Zsolt a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a rongálást egy magánházra felszerelt biztonsági kamera rögzítette. A felvételen az látszik, hogy egy biciklis idős férfi odamegy a ház kapujához és leszaggatja az RMDSZ választási plakátjait. A videót a kamera tulajdonosa egy figyelmeztetés kíséretében közzétette a közösségi médiában. Egy margittai férfi pedig, aki néhány utcával arrébb lakik, felismerte a rongálót, akihez odalépett és elmondta neki, hogy amit tett, nem helyes, a rongáló ezután először az utcán, majd a saját háza udvarárán kezdte el ütlegelni az áldozatot.

A sértett fél sérüléseit a sürgősségi osztályon varták össze. A támadót a rendőrség bekísérte az őrsre, ahol kihallgatták. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

„Üzenjük az összes jelöltnek, hogy ez nem fér bele a kampányba, így nem lehet kampányolni és nyugtassák le a szimpatizánsaikat, hisz Margitta ennél sokkal többet érdemel” – jelentette ki a közösségi médiában megosztott videójában az RMDSZ jelöltje.

Demián Zsolt a történteket a „hatalom”, azaz Sas-Adăscăliţii Marcel-Emil független polgármester kampányának számlájára írta, aki 2020-ban váltotta le az RMDSZ-es polgármestert, Pocsaly Zoltánt. A Maszolnak a polgármesterjelölt riválisáról azt mondta, hogy már korábban is előfordultak az önkormányzati vezetés részéről verbális fenyegetések, voltak ellehetetlenítési akciók is a vállalkozókkal szemben, de a helyzet most már tettlegességig fajult, aminek véget kellene vetni.

A 2020-as választásokon Sas-Adăscăliţii Marcel-Emil és Pocsaly Zoltán között szoros volt az állás, mindössze pár százalékon múlt, hogy az RMDSZ-es polgármester (1 931 szavazat, 31,7%) alulmaradt kihívójával szemben, aki 2 108 szavazatot kapott, és a voksok 34,6 százalékát szerezte meg.

A településen egyébként a pártok közül 2020-ban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szerezte meg a legtöbb szavazatot (48,6%). Ez 2 896 szavazatot jelentett a közel 12 ezer fős településen, ahol a magyarok aránya 35 százalékos.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!