Rendőrösdit játszott Șoșoacă egy TikTok-videó kedvéért, a hatóság nem élvezte a cosplayt, vizsgálat indult

2024. május 31. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

Diana Şoşoacă szenátor visszaélésnek nevezi a Román Rendőrség (IGPR) által Valer Kovacs rendőr ellen indított vizsgálatot, aki odaadta neki a sisakját és a motorját egy videófelvétel elkészítéséhez, és azt állítja, hogy egy ilyen rendőrnek belügyminiszternek kellene lennie.

A Román Rendőrség vezetősége csütörtökön jelentette be, hogy sürgős kivizsgálást rendelt el, miután Diana Şoşoacă, az S.O.S. Románia párt elnöke videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben rendőrsisakot viselve egy rendőrmotoron ül.

Şoşoacă pénteken kiadott közleményében reagált erre, rámutatva, hogy szenátori minőségében beszélgetett Valer Kovacs rendőrrel, aki sorozatos visszaéléseknek van kitéve a belügyminisztérium részéről.

„Még az IGPR által indított vizsgálat is visszaélés Valer Kovacs ellen, mert a belügyminisztérium illetékesei már hosszú ideje próbálnak megszabadulni ettől a példamutató rendőrtől, aki nem takargatta a rendszerben lévő problémákat, ellenkezőleg, egyike azoknak, akik a román nép iránti kötelességük teljesítése érdekében felhívták ezekre a nyilvánosság figyelmét, felfedték ezeket a tárca vezetőségének küldött jelentésekben” – fogalmazott közleményében Şoşoacă.

Hangsúlyozta: szenátori és nem jelölti minőségében találkozott hivatalosan és beszélt a rendőrrel, mert a parlamenti képviselők jogállásáról szóló 2006/96-os törvény 26. cikke biztosította joga alapján fel akarta mérni, milyen körülmények között végzi munkáját „a román állam részéről folyamatos visszaéléseknek kitett közlekedési rendőr”.

„Én magam is egyike vagyok azon románoknak, akik ellen a belügyminisztérium visszaélést követett el, pedig én Románia egyik szenátora vagyok” – állította még közleményében Şoşoacă.

Az S.O.S. Románia párt elnöke szerint egy olyan rendőrt, mint Valer Kovacs, belügyminiszteri tisztségbe kellene kinevezni. Şoşoacă szerint „Romániában diktatúra van, és nem szabad kimondani az igazságot”, és hangsúlyozta, hogy a nemzetközi fórumok elé fogja terjeszteni a visszaéléseknek kitett rendőr ügyét.

Az intézmény sajtóosztályának közleménye szerint a rendőrség vezetősége „határozottan elítéli az intézmény alkalmazottjainak társítását egy választási kampányban részt vevő személlyel, valamint a felszerelésük felhasználását választási programok, jelöltek vagy politikai pártok népszerűsítésére”.

A rendőrség vezetősége sürgősen vizsgálatot rendelt el a választási jogszabályok és a rendőrök jogállásáról szóló 2002/360-as törvény feltételezett megsértése miatt. „Megerősítjük elkötelezettségünket a feddhetetlenség és pártatlanság betartása iránt a tevékenységeink során, és határozottan fellépünk a visszaélésekkel szemben” – olvasható a közleményben.

Diana Şoşoacă csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett egy videót „Nyílt nap a Román Rendőrségnél! Köszönet a Román Rendőrségnek! 30.05.2024” üzenettel. A felvételen a szenátor katonai egyenruhában és rendőrsisakban jelenik meg, és felszáll egy rendőrmotorra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!